Tort" Om de Zapada"

de nadina73 in Dulciuri, 19 Feb 2011 | 6438 vizualizari

 

Pentru ca azi ,pe 19 februarie se implineste 1 an de cand am intrat pe Bucataras.ro, invit toata gasca minunata la o feliuta de tort(la alegere) si de ce nu.. la un pahar de sampanie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua
  • 18 linguri faina cernuta
  • 2 prafuri de copt cernut
  • 5 linguri de cacao cernuta
  • 18 linguri de zahar
  • Crema:
  • 1 kg frisca
  • 7 linguri zahar
  • 3 intaritoare de frisca
  • 2-3 kiwi
  • 2 banane mari
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • Sirop:
  • 10 linguri de zahar
  • 350 ml apa
  • 1 esenta rom
  • Decor:
  • 1 kg frisca
  • 4 intaritoare de frisca
  • 7 linguri zahar
  • figurine de ciocolata(nasturei)
  • bombonele rosii
  • Pt matura si palarie:piscoturi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort" Om de Zapada":

Blaturile:


Se separa albusurile de galbenusuri Se bat bine,se pune zaharul si se mai bate. Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula,se pune cacaoa,praful de copt si faina cernute,se amesteca usor. Se imparte compozitia in 3 tavi rotunde cu diametre diferite Se tapeteaza tavile cu hartie de copt ,se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade.


Crema:


Se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul (toate se pun odata) se mixeaza bine de tot la turatie mare.


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa ,se lasa sa se dizolve bine caramelul in apa.Se lasa la racit ,dupa care se pune esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa blaturile.


ANSAMBLARE:


Atentie, va trebuie o planseta mare sau o tava imensa. Dupa ce s-au racit blaturile,se taie in 2 fiecare .


Se ia blatul cu dimensiuni mai mari,se insiropeaza bine se pune frisca (5-6 linguri) peste care se aseaza kiwi feliute si din nou se pune frisca .Se niveleaza si se pune blatul care si acesta se insiropeaza.


Urmeaza al doilea blat,si acesta se taie in doua se insiropeaza bine ,se taie putin din partea care va fi lipita de blatul cel mare(aproximativ 2 cm pentru a face mai bine priza)se pune frisca dupa care se pun feliute de banane stopite cu putin suc de lamaie(pt a nu se oxida)si din nou frisca si blatul.


Urmeaza capul "omului de zapada"cel mai mic blat ca dimensiune.


Se taie ,(si acesta se taie putin la baza pentru a face priza mai buna )se insiropeaza bine, se pune frisca ,se presara fulgi de ciocolata si din nou frisca si blat.


Din bucatile taiate si piscoturi se pregateste o palarie pentru "omul de zapada".


Se imbraca tortul cu frisca ,se pun nasturei din figurine de ciocolata(eu am in forma de globulete din ciocolata)se face nasucul,ochii la fel din stelute de ciocolata si sprancene.


La final se pregateste palaria si maturica,din bucatelele taiate de la blat se completeaza cu piscoturi insiropate bine ,la fel si maturica


Ps:Pentru ca aici la noi nu ninge niciodata............le-am facut o bucurie copiilor............un omulet de zapada "comestibil.


Au fost super, super incatati ,mai ales ca le-am facut dupa gusturile lor, adica: lui Dragos ii plac bananele,lui Rares ciocolata si lui tati si mami kiwi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" Om de Zapada"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

VERONICA2607 1

11.03.2012, 13:21

Bunica 1

06.11.2012, 07:59

La multi ani,sanatate si bucurii alaturi de cei drati !

MOKUSKA 1

19.05.2014, 12:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie