Tort" Om de Zapada"

de nadina73 in Dulciuri, 19 Feb 2011 | 5727 vizualizari

 

Pentru ca azi ,pe 19 februarie se implineste 1 an de cand am intrat pe Bucataras.ro, invit toata gasca minunata la o feliuta de tort(la alegere) si de ce nu.. la un pahar de sampanie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua
  • 18 linguri faina cernuta
  • 2 prafuri de copt cernut
  • 5 linguri de cacao cernuta
  • 18 linguri de zahar
  • Crema:
  • 1 kg frisca
  • 7 linguri zahar
  • 3 intaritoare de frisca
  • 2-3 kiwi
  • 2 banane mari
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • Sirop:
  • 10 linguri de zahar
  • 350 ml apa
  • 1 esenta rom
  • Decor:
  • 1 kg frisca
  • 4 intaritoare de frisca
  • 7 linguri zahar
  • figurine de ciocolata(nasturei)
  • bombonele rosii
  • Pt matura si palarie:piscoturi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort" Om de Zapada":

Blaturile:

Se separa albusurile de galbenusuri Se bat bine,se pune zaharul si se mai bate. Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula,se pune cacaoa,praful de copt si faina cernute,se amesteca usor. Se imparte compozitia in 3 tavi rotunde cu diametre diferite Se tapeteaza tavile cu hartie de copt ,se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade.

Crema:

Se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul (toate se pun odata) se mixeaza bine de tot la turatie mare.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa ,se lasa sa se dizolve bine caramelul in apa.Se lasa la racit ,dupa care se pune esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa blaturile.

ANSAMBLARE:

Atentie, va trebuie o planseta mare sau o tava imensa. Dupa ce s-au racit blaturile,se taie in 2 fiecare .

Se ia blatul cu dimensiuni mai mari,se insiropeaza bine se pune frisca (5-6 linguri) peste care se aseaza kiwi feliute si din nou se pune frisca .Se niveleaza si se pune blatul care si acesta se insiropeaza.

Urmeaza al doilea blat,si acesta se taie in doua se insiropeaza bine ,se taie putin din partea care va fi lipita  de blatul cel mare(aproximativ 2 cm pentru a face mai bine priza)se pune frisca dupa care se pun feliute de banane stopite cu putin suc de lamaie(pt a nu se oxida)si din nou frisca si blatul.

Urmeaza capul "omului de zapada"cel mai mic blat ca dimensiune.

Se taie ,(si acesta se taie putin la baza pentru a face priza mai buna )se insiropeaza bine, se pune frisca ,se presara fulgi de ciocolata si din nou frisca si blat.

Din bucatile taiate si piscoturi se pregateste o palarie pentru "omul de zapada".

Se imbraca tortul cu frisca ,se pun nasturei din figurine de ciocolata(eu am in forma de  globulete din ciocolata)se face nasucul,ochii la fel din stelute de ciocolata si sprancene.

La final se pregateste palaria  si maturica,din bucatelele taiate de la blat se completeaza cu piscoturi insiropate bine ,la fel si maturica 

Ps:Pentru ca aici la noi nu ninge niciodata............le-am facut o bucurie copiilor............un omulet de zapada "comestibil.

Au fost super, super incatati ,mai ales ca le-am facut dupa gusturile lor, adica: lui Dragos ii plac bananele,lui Rares ciocolata si lui tati si mami kiwi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort" Om de Zapada"-0
Tort" Om de Zapada"-1
Tort" Om de Zapada"-2
Tort" Om de Zapada"-3
Tort" Om de Zapada"-4
Tort" Om de Zapada"-5
Tort" Om de Zapada"-6
Tort" Om de Zapada"-7
Tort" Om de Zapada"-8
Tort" Om de Zapada"-9

COMENTARII (63)

VERONICA2607

VERONICA2607 1

11.03.2012, 13:21

Bunica

Bunica 1

06.11.2012, 07:59

La multi ani,sanatate si bucurii alaturi de cei drati !

MOKUSKA

MOKUSKA 1

19.05.2014, 12:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!