Tort Pădurea Neagră

de anomisana in Torturi, 4 Sep 2011 | 6072 vizualizari

 

Am o prietenă care mi-a admirat poza acestui tort pe Facebook şi m-a intrebat dacă l-am făcut eu. Când a auzit că da, m-a intrebat dacă pot să-l mai fac odată, că e preferatul surorii ei. A fost o provocare pentru mine, pentru că primul arăta bine, dar nu prea avea savoare şi gust. M-am pus pe răscolit internetul pentru a citi reţete diverse ale acestui tort, să-mi dau seama ce am greşit data trecută. Am găsit blogul gospodini.blogspot.com/2011/01/tort-pădurea-neagră.html şi Teo's KitchenAid, unde am găsit o variantă la care imi lăsa gura apă citind-o. Reţeta blatului am luat-o de pe Bucătaraş, dar din păcate nu mai ştiu de la cine am împrumutat-o. Din păcate de data asta am dat-o în bară cu decorul. Nu am imagine în secţiune deocamdată, dar revin cu ea dacă primesc pozele de la petrecerea Adinei, căci le-am rugat pe fete să-mi facă poză.

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 6 ouă
  • 180 gr zahăr
  • 60 gr unt topit şi răcit
  • 150 gr făină
  • 2 linguri cu vârf de amidon
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  SIROP  
  • 250 gr zahăr
  • 3-4 linguri lichior de cireşe
  • 2 linguri apa
  UMPLUTURĂ  
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 borcan mare compot de vişine
  • 200 gr zahăr
  • 40 gr amidon alimentar
  • 1 plic zahăr vanilat
  DECOR  
  • 250 ml frişcă lichidă
  • vişine din compot
  • ciocolată dată pe răzătoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pădurea Neagră:

BLAT


Se amestecă făina, praful de copt, amidonul şi cacao şi se adaugă peste gălbenuşurile mixate cu zahăr şi 3 linguri de apă. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare, apoi untul topit şi răcit, dar lichid.Se amestecă uşor cu o lingură de lemn sa nu se lase, apoi se pune în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor cam 40 de minute apoi se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata. Când se răceşte, se taie blatul în 3.


UMPLUTURĂ


Până se coace blatul, se face umplutura. Se scurg vişinele şi se scot sâmburii. Într-o olicică se pun vanilie, zahăr şi amidon apoi se toarna 200 ml zeamă de compot. Se lasă pe foc mic şi se amestecă des până se îngroaşă şi avem un fel de jeleu de vişine. Se lasă să se răcească complet înainte de folosire. Între timp se bate frişca tare.


SIROP


Se pune zahărul cu apa la fiert până se topeşte zahărul şi se face un sirop. Se adaugă lichiorul şi se mai lasă puţin pe foc, apoi se răceste.


ASAMBLARE


Într-un vas înalt se pune folie alimentară. Se pune prima parte de blat, se insiropează, se acoperă toată foaia cu jeleu, se pune frişcă, se adaugă iar jeleu pe toată suprafaţa. Se adaugă a doua parte de blat, se însiropează, se pune jeleu, apoi frişcă şi iar jeleu, apoi a treia parte de blat care se însiropează. Se acoperă cu folie şi se dă la rece câteva ore. Înainte de servire se scoate din vas şi se decorează cu frişca, ciocolată rasă şi vişine din compot.

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust, eu am adăugat în jeleu şi în frişcă puţină esenţă de migdale.

2

Folia alimentară se lipeşte mai bine dacă udaţi vasul cu apă.

3

Pentru a nu murdări platoul, am pus pe margine înainte de a decora, hartie, pe care am scos-o uşor la sfârşit.

4

A trebuit să tai capacul blatului pentru că nu a ieşit drept, iar din restul de blat, frişcă şi jeleu am improvizat o mică surpriză pentru soţul meu ca premiu că l-am chinuit punându-l să scoată sâmburii din vişine. Găsiţi şi asta pe pagina mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pădurea Neagră" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

divainbucatarie 1

05.09.2011, 11:34

aziz 1

05.09.2011, 15:24

anomisana 1

05.09.2011, 16:39

Sunteti senzationale, si alaturi de voi nu stiu cum trece timpul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"