Tort Padurea Neagra

de alba_zori in Torturi, 21 Feb 2012 | 3715 vizualizari

 

Indraznesc sa scriu reteta mai modificata,mai personalizata,stiu ca este un tort super cunoscut si international,este minunata intr-adevar,merita efortul,deja am facut-o de vreo 5,6 ori si am sa si postez fotografiile.Se vede ca am mai invatat in ceea ce priveste ornamentul dar inca nu destul.Sant foarte incantata de tortul asta si cu mare dreptate cred.Dupa placerea si timpul fiecaruia se poate face de fiecare data cate un ornament diferit.Sant mandra cand ma prezint la masa de duminica la cei dragi cu un tort asemanator.Si imi pregatesc si pastila pentru alergie doar ca sa gust si eu o felie,deci..Este cel mai bun tort cu ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispanul de ciocolata avem nevoie:
  • -230 gr unt.
  • -100 gr zahar pudra.
  • -un pliculet de praf de copt.
  • -50 gr cacao.
  • -5 oua mai marisoare.
  • -200 gr faina 00.
  • -100 gr zahar.
  • -o jumate de pulpa de vanilie.
  • -coaja rasa de la o lamaie,sau portocala.
  • -200 ml capucino sau cafea.
  • Pentru baia pandispanului:
  • -300 apa.
  • 50ml lichior de visine sau rom dupa gust
  • -100 ml sirop de visine.
  • Pentru crema de ciocolata:
  • -125 gr mascarpone.
  • -200 gr ciocolata neagra.
  • -500 frisca batuta.
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • -500 gr frisca batuta.
  • -375 gr mascarpone.
  • -un plic de foi de peste sau gelatina.
  • -200 gr zahar dupa gust.
  • Pentru ornament:
  • -capsuni sau visine,sau fructe de padure.
  • -cacao pentru pudrat(depinde de ornamentul dorit)
  • -ciocolata plastica pentru acoperis si pentru trandafirasi.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Pregatim pandispanul de ciocolata in trei faze.


1.Albusurile impreuna cu zaharul tos le mixam foarte bine pana devine spuma tare.


2.Untul impreuna cu zaharul pudra mixam pana devine crema,apoi adaugam galbenusurile usor batute si ele cu furculita,adaugam si coaja de la lamaie,vanilia,si aceasta compozitie se adauga la compositia de albusuri 1 amestecand de jos in sus.


3.Dam prin sita faina,cacaua,praful de copt.Apoi se adauga incet incet la compozitia de oua amestecand tot de jos in sus,la urma adaugam si capucino ca sa diluam un pic.


Pregatim o tava mare de 34 cm lunga si 24 latime,sau o forma mare rotunda.Iese pentru doua torturi daca nu avem forma mare.Tapetam cu hartie de copt si adaugam compozitia.Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute aproape,faceti testul cu scobitoarea,va iesi cu suprafata egala si nu se va crapa,asta e un punct in plus la pandispanul acesta.


Pregatim baia de visine intr-o farfurie amestecand siropul cu apa,gustam un pic sa vedem daca e destul de dulce,adaugam si lichiorul,adaugam daca trebuie inca un pic de sirop daca vrem si lasam la o parte pana la asamblare,se poate face si o baie de cafea cu rom daca dorim mai tare gustul.


Pregatirea cremei de ciocolata:Punem la baie de aburi ciocolata si cand s-a topit o adaugam la mascarpone 125 gr amestecand bine si fara griji pana devine o crema,apoi adaugam si frisca batuta,punem la frigider bolul .


Pregatirea cremei cu mascarpone:Punem la inmuiat foile de peste intr-o farfurie de apa rece,cand s-au inmuiat foile luam 100 ml din frisca lichida si amestecam incalzind un pic pana se ingroasa un pic,sa nu fiarba.Batem bine frisca cu mixerul,adaugam zaharul,mascarpone si compozitia de gelatina.Lasam la frigider.


Asamblarea tortului:in forma de tort detasabila obligatoriu ca sa tina greutatea.Facem cate straturi vrem.Taiem pandispanul felii si asezam,udam cu baia de visine,un strat de crema de mascarpone,un strat de bucatele de caspuni,un strat de pandispan,udam cu baia de visine,un strat de crema de ciocolata,un strat de pandispan,udam cu baia de visine,un strat de crema de mascarpone.


Lasam la congelator doua ore pana se raceste bine si desfacem partile laterale detasabile,ungem cu crema de mascarpone in toate partile,facem si ciocolata plastica daca dorim si ornam dupa placere.

 

TIPS-URI

1

Daca dorim capsunii deasupra tortului ca ornament trebuiesc unse cu gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

22.02.2012, 00:36

MIUTA 1

22.02.2012, 17:25

Foarte frumos si cred ca e tare bun

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:35

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Foret Noire