Tort ,,Padurea Neagra,,

de madi_marin in Torturi, 3 Iul 2010 | 3483 vizualizari

 

La montarea tortului m-am inspirat dintr-o reteta de-a Mihai....

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri cu cacao

pentru crema si ornat:

  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri praf de crema de vanilie Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • lapte
  • visine fara samburi

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Padurea Neagra,,:

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile,esenta de rom, apoi faina cernuta si cacaoa si se amesteca foarte usor. Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt, se unge cu unt si se toarna compozitia. Se coace cam 15 minute, dupa care se scoate pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa rulat 10 minute, apoi se deruleaza si se lasa la racit complet.


Se prepara crema: se bate frisca lichida cu praful de crema, cu esenta de vanilie si daca se intareste prea tare se mai inmoaie cu putin lapte.


Peste blatul racit se intinde jumatate din crema, apoi se taie blatul in fasii ( eu l-am taiat in 3 fasii, dar trebuia in 4 ca sa iasa nu asa inalt).pe mijlocul fiecarei fasii de-a lungul ei se pun visine fara samburi.


Se incepe montarea ruland fasiile pe un platou, una in continuarea celeilalte, incepand din mijloc. Se apasa bine ca sa se lipeasca bine cu crema. Se pune restul de crema deasupra si se orneaza cu visine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Padurea Neagra,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

05.07.2010, 08:39

la fel si eu e delicios

Laly 1

07.07.2010, 22:31

Ce bunatate ai facut.Vreau si eu o portie te rog

madi_marin 1

08.07.2010, 09:19

Laly....nici tort nu mai am....si ala s-a mancat in aceeasi zi cu sarmalutele....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de cacao