Tort pentru 2014

de Valclaudia in Torturi, 1 Ian 2014 | 2166 vizualizari

 

An Nou fericit tuturor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • putin colorant alimentar

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 gr. zahar

Crema:

  • cca 400 ml frisca vegetala lichida
  • 150 gr. ciocolata alba (Milka am folosit eu)

Glazura:

  • 50 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata amaruie

Decor:

  • coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru 2014:

Prepararea blatului:

-separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;

-frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;

-stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate, tot acum adaugam si colorant alimentar daca dorim ca blatul sa aiba alta nuanta decat cea clasica;

-adaugam alternativ cate o lingura de faina si una de spuma de albusuri . Amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana incorporam toate cantitatile;

-ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina. Adaugam amestecul obtinut in tava si coacem la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea (cam 40 min., 165 grade)

A doua zi taiem blatul in 2 (foi).

Pentru crema punem putina frisca intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata alba si amestecam pana se dizolva ciocolata. Lasam sa se racoreasca apoi dam craticioara cu acest amestec la rece pentru cel putin 1 ora.

Dupa scurgerea acestui timp mixam crema la viteza mare a mixerului, adaugam si restul de frisca si cand obtinem consistenta dorita putem umple tortul cu crema, nu inainte insa de a insiropa foile obtinute prin impartirea blatului in 2.

Din crema obtinuta am pastrat o parte si pentru decorat.

Glazura o obtinem prin acelasi procedeu, topind ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida la foc mic. Asa fierbinte o intindem pe toata suprafata tortului.

Decoram cu coaja de portocala confiata (vezi aici reteta: http://www.bucataras.ro/retete/coaja-de-portocala-confiata-55386.html ) + crema ramasa.

Lasam tortul cateva ore pentru a se intari glazura si servim.

Pofta buna!

 

  

 

TIPS-URI

1

Coacem blatul cu o zi inainte de a-l umple, pentru a-l taia cu usurinta in doua

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru 2014-0
Tort pentru 2014-1
Tort pentru 2014-2
Tort pentru 2014-3
Tort pentru 2014-4
Tort pentru 2014-5
Tort pentru 2014-6
Tort pentru 2014-7
Tort pentru 2014-8
Tort pentru 2014-9
Tort pentru 2014-10
Tort pentru 2014-11
Tort pentru 2014-12
Tort pentru 2014-13
Tort pentru 2014-14

COMENTARII (17)

laura_n

laura_n 1

02.01.2014, 13:00

la multi ani, Clau! muaah!

diaconta

diaconta 1

02.01.2014, 15:44

An nou fericit Claudia
Super tort

roxana_simona

roxana_simona 1

04.01.2014, 01:08

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!