Tort pentru anul nou cu portocale glazurate

de silvi0ara in Torturi, 2 Ian 2011 | 4052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 600ml lapte proaspat
  • 400ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400ml frisca batuta
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 lingurita ness
  • 4 plicuri gelatina pudra
  • Pentru ornat:
  • 3 portocale taiate rondele subtiri
  • 300ml apa fiarta
  • 200g zahar
  • 300ml apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru anul nou cu portocale glazurate:

Mai intai pregatim portocalele glazurate cu care imbracam tava de tort. Intr-un vas se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se pun rondelele de portocala sa se opareasca 4 minute, ca sa eliminam amareala din coaja. Se scot apoi din apa si se lasa putin la scurs.


Intre timp pregatim siropul. Fierbem apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam rondelele de portocala si le lasam pe foc 5-10 minute,apoi le scoatem pe o hartie de pergament si le lasam sa se raceasca.


Intre timp pregatim crema: Intr-o craticioara punem la foc laptele cu frisca lichida si lasam sa se incalzeasca . Batem cele 8 galbenusuri cu un praf se sare si cele 8 linguri de zahar,dupa ce si-au dublat volumul adaugam in fir subtire amestecul caldut din lapte si frisca si punem totul inapoi pe foc mic si il lasam pana se ingroasa. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet,apoi o adaugam in crema calduta.Lasam sa se intareasca putin,apoi impartim crema in 2 parti,in prima punem zeama de la cele 2 portocale,iar in a doua punem lingurita de ness si amestecam bine. Apoi punem cate 200g de frisca batuta in cele doua crema .


Intre timp pregatim forma in care vom turna cele 2 creme. Intr-o tava rotunda de tort cu fudul detasabil se pune o folie de plastic si apoi asezam rondelele de portocala,mai intai pe lateralele formei,apoi pe fundul ei.Turnam mai intai crema alba,cea cu zeama de prortocala,apoi pe cea de ness.Dam forma la frigider pentru 3-4 ore,sau o puteti lasa de seara pana dimineata.Cad crema s-a intarit bine se ia un platou si se rastoarna tortul,se desprinde usor folia de plastic de pe tort,apoi se orneaza in functie de preferinta.Dar poate fi lasat si asa simplu,aspectul este la fel de frumos

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru anul nou cu portocale glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

diaconta 1

17.01.2011, 08:33

La multi ani draga mea sa ai parte de sanatate si multa fericire

Krystyan Trendy 1

29.12.2014, 22:55

Superb tort!

silvi0ara 1

07.01.2015, 17:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!