Tort pentru Bunica

de Angelina_Elena in Torturi, 5 Noi 2011 | 10710 vizualizari

 

Aztazi,bunica mea a implinit 64 de ani si m-am gandit sa ii fac o supriza pregatindu-i ceva dulce...La Multi Ani Buniii!!!:X:X:X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 15 ml ulei
  • 15 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml frisca Hulala
  • 2-3 lingurite zahar pudra
  • 3-4 lingurite finetti

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Decor:

  • 3-4 patratele de ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Bunica:

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si  tapetata cu faina se pune compozitia si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit.

Crema:

Intr-un vas se pune frisca lichida si se mixeaza timp de 10-12 minute(pana se intareste frisca)apoi se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.Dupa ce este gata o dam la frigider.Punem intr-o punda 3-4 lingurite de finetti,iar punga o scufundam intr-un pahar cu apa calda(NU fierbinte)si lasam pana se inmoaie finetti.Dupa ce sa inmuiat se taie punga la un capat si se intinde peste frisca

Siropul:

Intr-un ibric se pune zaharul la caramelizat.Dupa ce sa caramelizat zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Decor:

Bucatelele de ciocolata se dau pe razatoare.

Asamblare:

Blatul de tort de taie in trei.Punem prima foaie de blat,o insiropam apoi punem frisca.Peste frisca se intinde finetti.La fel procedam si ce cealalta foaie de blat.Ultima foaie de blat se insiroapeaza si ea.Se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Vasul rotund in care am copt blatul are dimensiunea de 20 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Bunica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort bicolor cu frisca si capsuni