Tort pentru surioara mea

de Angelina_Elena in Torturi, 16 Sep 2011 | 1659 vizualizari

 

Surioara mea draga isi dorea de mult un tortulet cu papusica...si cum mami nu se incumeta sa il faca,fara sa mai stau pe ganduri am trecut la treaba:)nu a iesit cum imi imaginam eu,dar surioara mea s-a bucurat foarte mult,ba chiar m-a intrebat daca il putem lasa asa pt totdeauna;))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 9 oua
  • 280 g zahar
  • 45 ml apa rece
  • 45 ml ulei
  • 12 lg faina
  • praf de copt
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • un plic crema de ciocolata dr.Oetker
  • un plic crema de vanilie dr.Oetker
  • 460 ml lapte
  • 6 lg zahar pudra
  • bucatele de ciocolata
  • SIROP:
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 200 g marshmallow
  • 800 g zahar pudra
  • 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru surioara mea:

BLAT:se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc foarte bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca bine.


In tava unsa,tapetata cu hartie de copt,se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C. Eu am copt blaturile in 2 cratite rotunde in asa fel incat sa iasa forma de rochita


CREMA:intr-un castron se pun 230 ml lapte, zaharul pudra (3 lg) si praful pentru crema,se mixeaza timp de 5-8 minute. La fel procedam si cu al 2-lea plic.Dupa ce le-am preparat cat timp se raceste blatul se baga la frigider.


SIROP:se pune zaharul la topit, iar cand e gata se adauga apa(o sa se intareasca dar nu va faceti griji ca se topeste el)lasam sa fiarba putin si la final adaugam esenta de rom.


DECOR:eu am topit marshmallow-urile pe abur impreuna cu cele 2 lg de apa.Dupa ce s-au topit se iau de pe abur si se adauga 300 g zahar pudra,atat cat sa se poata intinde pe masa,pentru a incepe "chinul":D...restul de zahar se pune pe masa unde framantam si incepem sa lucram,o sa va doara mainiile de la cat trebuie framantat ca sa nu se mai lipeasca.cand este gata(nu se mai lipeste) se intinde o foaie subtire cu care vom aciperii blatul,si vom imbraca papusica.


ASAMBLARE:blaturile racite se taie in 3,se insiropeaza si se pun unul peste altul(blat,sirop,crema si tot asa),deasupra cremei de ciocolata am pus bucatele de ciocolata...daca nu va iasa forma foarte bine puteti sa taiati usor cu cutitul in asa fel incat sa dati forma de rochiita.dupa ce am terminat se acopera cu folie si se da la frigider peste noapte.Va recomand ca fondatul marshmallow sa il faceti chiar inainte de a va apuca sa decorati papusica.(eu l-am tinut la frigider 30 de minute si s-a lucrat foarte greu cu el)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru surioara mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

12.03.2012, 22:24

Carla,multumesc!esti tare draguta

alba_zori 1

13.07.2012, 22:08

superb tortulet,cred ca a fost multumita surioara ta,scumpa foc

Angelina_Elena 1

13.07.2012, 22:46

saru'mana...a fost mai mult decat multumita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Medovik