Tort pentru Teo!

de ana in Torturi, 8 Aug 2010 | 3318 vizualizari

 

Ieri a fost ziua micutei Teodora tortul cel mare il voi finaliza azi ,pentru ca Stef implineste 4 anisori si eu alaturi de ele implinesc o frumoasa varsta,acesta a fost pentru nasi

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 cacao
  • 30 ml apa minerala

Crema:

  • 500 ml frisca 
  • 3 caise mari
  • 1 plic puding
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de gelatina(10 gr)

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 gr miere

Pentru decor :

  • nuci
  • bezele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Teo!:

Blatul:Batem spuma albusurile dupa care audaugam treptat zaharul,incorporam usor galbenusurile,apoi faina cernuta ,cacao si la sfarsit amestecand cu lingura adaugam apa minerala.Intr-o forma(24 cm) tapetata cu hartie de copt turnam aluatul si-l coacem la foc mediu.


Il lasam sa se racoreasca in cuptor.Cand este racit bine il feliem in 3 discuri.


Crema:Batem frisca (am descoperit o combinatie foarte buna ,un amestec de smantana de casa cu frisca vegetala,combinatia este super )si o dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat .Pudingul il pregatim dupa instructiunile plicului si il lasam sa se raceasca amestecand frecvent ,ca sa nu se formeze pojghita.Cand devine calduta ,adaugam gelatina .Fructele le taiem cubulete si le incorporam in frisca.Incorporam si pudingul rece .


Insiropam blaturile cu siropul facut din apa si miere ,apoi asamblam si ornam dupa preferinte,imaginatie...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Teo!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ana 1

10.08.2010, 14:52

Mena multumesc din suflet!

Miha 1

28.08.2010, 18:00

primiti si urari intarziate rau? La multi ani, sa fiti sanatoase si fericite!

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:18

bun tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tort lapte de pasare