Tort Pianoforte

de luminita468 in Torturi, 21 Aug 2012 | 3409 vizualizari

 

Preparat pentru nepoata mea cu ocazia zilei de nastere.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 14 oua
  • 600gr. miere
  • 8 pahare faina
  • 4 linguri cacao praf
  • 2 pachetele praf de copt
  • 2 pahare zahar
  • 200 gr ulei
  • un virf de cutit de sare
  • Crema 1:
  • 1 l smintina
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare de nuci (prajite si maruntite)
  • 1 pachetel de vanilie
  • Crema 2:
  • 500 gr ciocolata niagra
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • Siropul
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Ciocolata alba 50 gr,
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pianoforte:

Aluatul:


Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei, cacaoa, mierea si 1 pahar faina si praful de copt. Albusurile se bat cu un virf de cutit de sare si cu 1 pahar de zahar. Se adauga albusurile in galbenusuri si se amesteca usor adaugand restul de faina. Se coc 4 blaturi patrate 30 pe 30 cm. la temperatura de 180 gr pentru circa 30 minute.


Crema 1:


Se bate smantina cu 2 pahare de zahar, pina devine groasa, apoi se adauga vanilia.


Cu aceasta crema se ung blaturile racite si stropite cu sirop.


Crema 2 este pentru decorarea tortului. Se dizolva ciocolata cu laptele si untul pe aburi. Cand totul e omogen se intinde pe tort, taiat in forma de pian.


Claviatura la pian se face din ciocolata alba si neagra si zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pianoforte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

22.08.2012, 16:53

Splendid! Superba nepotica sa fie sanatoasa!

Bya Ralu 1

01.09.2012, 20:51

luminita468 1

04.09.2012, 15:06

Mersi mult, ma scuzati, am putin timp si nu reusesc sa mai adaug retete, dar degraba am so fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata