Tort Portocala

de Adinuta san in Torturi, 22 Apr 2012 | 2227 vizualizari

 

Maruntica mea creste atat de rapid, acum nu se mai pune accentul pe aspectul tortului,asta in sensul ca nu mai e nevoie de caractere din desene,de data aceasta gustul a fost mai important,asa ca de ziua ei ochisorii ei s-au oprit prajitura de la bucatarasele vesele, pe care noi am transformat-o in tort.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema:
  • 600 ml frisca lichida dulce,
  • 2 portocale,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 300 ml suc de portocale,
  • 100 gr zahar,
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Portocala:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor.


Turnam compozitia in forma de tort,eu am folosit o forma mai mare de silicon si inca sase mai mici.


Se baga forma in cuptorul preincalzit si se coace cam 30-40 de minute. Dupa ce s-a racit,taiem in doua parti egale cu un cutit de paine,intorcand farfuria.


Se amesteca ingredientele pentru sirop,pana se topeste zaharul.


Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat,iar portocalele se curata si se vor taia in bucatele.


Se asambleaza tortul,prima foaie se stropeste cu sirop,se adauga frisca,iar peste bucati de portocala si continuam pana la ultima foaie. Se adauga frisca si pe exterior si se da tortul la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Portocala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

22.04.2012, 19:46

bun,bun

adry88 1

23.04.2012, 11:07

arata minunat!

Sim0na 1

24.04.2012, 20:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie