Tort Portocala

de -Miti- in Torturi, 22 Apr 2012 | 1512 vizualizari

 

Maruntica mea creste atat de rapid, acum nu se mai pune accentul pe aspectul tortului,asta in sensul ca nu mai e nevoie de caractere din desene,de data aceasta gustul a fost mai important,asa ca de ziua ei ochisorii ei s-au oprit prajitura de la bucatarasele vesele, pe care noi am transformat-o in tort.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema:
  • 600 ml frisca lichida dulce,
  • 2 portocale,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 300 ml suc de portocale,
  • 100 gr zahar,
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Portocala:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor.

Turnam compozitia in forma de tort,eu am folosit o forma mai mare de silicon si inca sase mai mici.

Se baga forma in cuptorul preincalzit si se coace cam 30-40 de minute. Dupa ce s-a racit,taiem in doua parti egale cu un cutit de paine,intorcand farfuria.

Se amesteca ingredientele pentru sirop,pana se topeste zaharul.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat,iar portocalele se curata si se vor taia in bucatele.

Se asambleaza tortul,prima foaie se stropeste cu sirop,se adauga frisca,iar peste bucati de portocala si continuam pana la ultima foaie. Se adauga frisca si pe exterior si se da tortul la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Portocala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

mamaieelena

mamaieelena 1

22.04.2012, 19:46

bun,bun

adry88

adry88 1

23.04.2012, 11:07

arata minunat!

Sim0na

Sim0na 1

24.04.2012, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53