Tort Primavara

de madi_marin in Torturi, 26 Feb 2017 | 1712 vizualizari

 

Tortuleţ cu ciocolată şi nucă de cocos, însiropat , ornat cu floricele, simplu, colorat…:)

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 90 g făină
  • 2 linguri cu cacao neagră
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Blat de cocos:
  • 1 ou
  • 30 g făină
  • 2 linguri fulgi de nucă de cocos
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 picături esenţă de cocos
  • 2 linguri cu ulei
  • Crema ganache:
  • 350 ml frişcă lichidă
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri cu fulgi de nucă de cocos
  • Sirop:
  • 500 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Primavara:

Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru.

Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaua cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20-25 de minute, la 180 grade C. Se lasă la răcit şi se taie în două felii.

La fel procedăm şi cu blatul de cocos, doar că acela va ieşi subţire şi nu îl vom mai tăia în două.

Pentru cremă: se pun la foc mic, frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, nuca de cocos şi  cacaua. Se amestecă bine cu un tel până obţinem o cremă omogenă. Se dă la răcorit, apoi la congelator până capătă consistenţă ( cca. 1 oră), după care se spumează cu mixerul.

Pentru sirop, se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă, se adaugă şi zeama de lămâie şi se lasă la foc mic pâne se dizolvă tot zahărul şi scade puţin. După ce se dă deoparte de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească.

Asamblare: tapetăm cu folie de plastic tava detaşabilă în care am copt blaturile. Se pune un blat negru însiropat, 3 linguri de cremă care se nivelează bine, apoi blatul de nucă de cocos însiropat şi el, alte 3 linguri de cremă şi celălalt blat negru însiropat. Crema rămasă o păstram pentru îmbrăcat tortul. Se dă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu crema rămasă, fulgi de cocos prăjiţi şi….floricele de zahăr :).

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

kytz 1

27.02.2017, 19:04

Frumooooos!

mihaelar63 1

02.03.2017, 01:07

Ce frumusete de tort

Zamfira 1

10.03.2017, 20:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!