Tort profiterol

de Lau in Torturi, 14 Mai 2015 | 7735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 g mascarpone
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • Gogosele profiterol
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort profiterol:

Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare,


Amestecam faina cu praful de copt,nuca macinata,cafeaua si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,


Lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2.


Crema de ciocolata-intr-o cratita adaugam untul,100 ml frisca,ciocolata rupta bucatele si punem pe foc mic pana ce se topeste ciocolata.


Luam de pe foc si lasam sa se raceasca bine dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,adaugam restul de frisca mixata si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza,


Crema de mascarpone-galbenusurile le mixam cu zaharul,adaugam amidonul si cateva linguri de lapte,amestecam bine,


Intr-o cratita punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam esenta si omogenizam.


Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele care lam mixat inainte,


Ansamblare-asezam prima foaiede blat pe un platou,o insiropam, adaugam gogosile care le-am umplut cu crema de ciocolata,crema de mascarpone deasupra,adaugam a 2 foiae de blat,insiropam,adaugam un strat de crema de ciocolata,pe margini am uns cu crema de mascarpone


Dam la frigider cateva ore dupa care decoram cu gogosele de profiterol umplute si pudram cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:06

Imi place tare mult!

dantes 1

15.05.2015, 12:42

Delicios!

Lau 1

15.05.2015, 13:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort "Black forest"