Tort racoros cu frisca si fructe

de T I M E A in Torturi, 29 Iul 2013 | 4072 vizualizari

 

Un tort dulce-acrisor usor de facut , nu necesita coacere si e foarte racoros servit direct de la frigider.

 

INGREDIENTE

  • 20-25 piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina granule
  • sucul de la un compot de pere
  • cateva bucati pere din compot
  • 3 caise
  • 2 linguri zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu frisca si fructe:

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm.


Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.


Punem gelatina la inmuiat in 2-3 linguri de apa si lasam aprox 10 minute.


In acest timp mixam frisca (amestecam smanatana pt frisca cu frisca dulce si zaharul). Perele di caisele le taiem bucatele mici.


Gelatina inmuiata o punem pe baie de aburi si amestecam pana se topeste (nu trebuie sa fiarba).


Lasam sa se raceasca apoi o turnam peste frisca si amestecam.


Adaugam si fructele taiate si zmeura si omofenizam.


Umplem forma de tort tapetata cu piscoturi cu crema de frisca obtinuta, nivelam si dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.


Scoatem din frigider si indepartam doar inelul de la tava.


Ornam cu fructe dupa pofta inimii.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt compot si ce fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

T I M E A 1

30.07.2013, 22:37

si la asta nici nu m-am chinuit sa arate bine

Constelatialeu 1

30.07.2013, 22:46

Cu siguranta...si mi-am amintit,am avut tort,mai multe,facute de mama ,din cele cu blat de nuca si insiropate....dar n-am apucat,ca au fost multi pe ele...

diaconta 1

30.07.2013, 23:01

Offffffffff

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Valentine's day