Tort racoros cu frisca si fructe

de T I M E A in Torturi, 29 Iul 2013 | 4264 vizualizari

 

Un tort dulce-acrisor usor de facut , nu necesita coacere si e foarte racoros servit direct de la frigider.

 

INGREDIENTE

  • 20-25 piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina granule
  • sucul de la un compot de pere
  • cateva bucati pere din compot
  • 3 caise
  • 2 linguri zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu frisca si fructe:

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm.


Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.


Punem gelatina la inmuiat in 2-3 linguri de apa si lasam aprox 10 minute.


In acest timp mixam frisca (amestecam smanatana pt frisca cu frisca dulce si zaharul). Perele di caisele le taiem bucatele mici.


Gelatina inmuiata o punem pe baie de aburi si amestecam pana se topeste (nu trebuie sa fiarba).


Lasam sa se raceasca apoi o turnam peste frisca si amestecam.


Adaugam si fructele taiate si zmeura si omofenizam.


Umplem forma de tort tapetata cu piscoturi cu crema de frisca obtinuta, nivelam si dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.


Scoatem din frigider si indepartam doar inelul de la tava.


Ornam cu fructe dupa pofta inimii.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt compot si ce fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Constelatialeu 1

30.07.2013, 22:46

Cu siguranta...si mi-am amintit,am avut tort,mai multe,facute de mama ,din cele cu blat de nuca si insiropate....dar n-am apucat,ca au fost multi pe ele...

diaconta 1

30.07.2013, 23:01

Offffffffff

ella 87 1

18.09.2017, 10:35

Trebuie e executat acest tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine