Tort cu crema de zahar ars si mere

de mamaieelena in Torturi, 11 Ian 2012 | 4132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 14 linguri cu zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 gr.unt
  • 2 linguri amidon
  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • 200 gr.ciocolata alba
  • 30 ml.frisca lichida
  • 1 mandarina si 1 chivi pt decor
  • 0,500ml lapte
  • 3 linguri cu nuca pisata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si mere:

Intr-o cratita mai adanca se pun la caramelizat 6 linguri cu zahar. Cand e gata se intoarce cratita peste tot, pentru ca zaharul caramelizat sa fie pe peretii interiori pana sus, apoi se pune untul si se aseaza merele care au fost curatate si indepartate cotoarele si taiate felii. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se inmoaie merele. Cand sunt gata se scot si deasupra se pune lingurita de scortisoara si apoi se poate pune si crema caramel se da din nou la cuptor.


La crema caramel se amesteca 4 oua cu 4 linguri zahar, 2 linguri amidon si 0,500ml lapte. Crema caramel este gata atunci cand se misca vasul totul este tare deci am scos din cuptor si am facut pandispanul. Am pus albusurile separat pe care le-am batut spuma tare am adaugat zaharul, galbenusurile si faina la sfarsit. Toate acestea le-am rasturnat peste caramel si am mai pus la cuptor pana s-a copt si pandispanul adica 20-25 de minute. Am scos tortul din cuptor am dat de jur-imprejur cu o paleta f subtire ca sa desprind totul de pe margini si am pus deasupra platoul pe care urma sa fie tortul si cu o miscare rapida am intors invers cratita astfel tortul a ramas pa platou dupa care l-am dat la rece.


L-am ornat cu ciocolata alba si fructe (ciocolata am topit-o la foc mediu cu 30 ml de frisca lichida am lasat sa se raceasca un pic si am turnat-o pe deasupra). Pe marginile tortului am pus nuca macinata fin


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mamaieelena 1

12.01.2012, 09:07

multumesc alina

ccrisstiana 1

16.01.2012, 21:35

mama ce tort,salivez deja=p~=p~=p~

jolygina 1

14.05.2012, 14:51

preferatul meu ,nu am mai facut demult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si gris by Corina