Desert cheesecake cu oreo

de Rocsi in Torturi, 7 Apr 2017 | 1259 vizualizari

 

Visez de ceva timp la un cheesecake cu oreo, dar cand trebuia sa fac ceva dulce, mereu ii ziceam pas, ca nu aveam tot ce imi trebuia. Insa, acum, am fost asa hotarata sa il pregatesc, ca am fost sa imi cumpar toate ingredientele necesare, mi-am suflecat manecile si la treaba. A iesit mai mult decat minunat, mai ales ca am pus ceva in el care i-a dat un gust aparte. O sa vedeti ce, la ingrediente 😉

 

INGREDIENTE

  •  200 gr biscuiti oreo
  • 50 gr unt

Crema: 

  • 500 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 4 biscuiti oreo
  • 6 mini tablete de ciocolata cu menta (60-70 gr)
  • 3 foi de gelatina (5 gr)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr ciocolata amaruie + 30 ml frisca lichida
  • biscuiti oreo pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu oreo:

Punem cei 200 gr de biscuiti in blender si ii maruntim.

Untul il punem pe baie de aburi pana se topeste.

Amestecam biscuitii macinti cu untul topit.

Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20 cm.

Punem amestecul cu biscuiti in interiorul inelului, presam bine cu mana. Dam la rece baza pana pregatim crema.

Crema:

Frisca lichida rece, o mixam spuma.

Mascarponele il amestecam cu zaharul pudra, vanilia si le mixam cat sa fie incorporate.

Punem frisca peste mascarpone, le amestecam usor cu ajutorul unei palete.

Cei 4 biscuiti ii rupem bucatele, la fel ciocolata cu menta si le punem in crema. Amestecam usor.

Foile de gelatina le punem la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute.

Dupa acest timp, le scurgem bine de apa, apoi le punem intr-un bol pe baie de aburi pana se topesc.

Gelatina topita o turnam in fir subtire in crema si amestecam bine si destul de repede, ca sa se omogenizeze.


Scoatem blatul de la frigider, punem crema peste si o nivelam.


Dam cheesecake-ul la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Ciocolata amaruie, rupta bucatele, o amestecam cu 30 ml frisca lichida, le punem pe baie de aburi pana ciocolata este complet topita.

Dupa ce cheesecake-ul a stat la frigider, il scoatem afara si indepartam inelul detasabil.

Il ornam cu ciocolata topita, jumatati de biscuiti si il mai dam 30 de minute la frigider.

Il portionam si servim!

Sa vedeti cat de minunat se simt bucatelele de ciocolata cu menta si de biscuiti in crema sau ce textura spumoasa are crema. Incantator desert!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

17.04.2017, 15:17

Kytz, este un super desert, merita pregatit!

mihaelar63 1

19.04.2017, 14:30

Vreau si eu

Rocsi 1

23.04.2017, 21:32

Cu drag, Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza