Tort Roxana

de reisnaor_2006 in Torturi, 31 Mar 2014 | 3875 vizualizari

 

Foarte usor si repede de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 lg de apa rece
  • 12 lg de zahar
  • 12 lg de faina
  • Umplutura:
  • 6 mere
  • 2 pahare de 100 g Danonino branzica cu aroma de fructe de padure, pere si banane
  • 2 banane
  • capsuni ptr ornat
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Roxana:

Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul.Adaugam galbenusurile,apa si amestecam,incorporam faina.Ungem o forma rotunda cu unt,tapetam cu faina, cu diametrul de 22 cm si dam la cuptor 180 grade ,40 de minute.

Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca,il scoatem din forma,se taie in 2.Merele se curata de coaja,se dau prin razatoare si se calesc cu 50 gr de zahar si scortisoara.

Asamblare: Prima parte o ungem cu 100 gr de branzica cu aroma de fructe de padure,dupa ce sau racit merele calite adaugam peste branza,un strat de banane si adaugam a2 a foaie de tort,branza cu aroma de pere si banane,un strat de mere calite,banane.Ornam cu frisca ,(frisca se prepara dupa indicatile de pe plic) si cu capsuni.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Roxana" nu uita sa-i faci un review.
 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere coapte