Tort simplu cu banane si frisca

de CameliaR in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 5555 vizualizari

 

Aveam cateva ingrediente prin casa si trebuia rapid sa fac ceva dulce. Asa ca m-am gandit sa fac un tort simplu cu banane, frisca si putina miere. Este foarte usor de facut si nu necesita multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua medii
  • 100 gr zahar
  • 100-120 gr faina
  • 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni)
  • 1 banana
  • 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat
  • 1 plic capuccino pentru insiropat
  • 2 cubulete de ciocolata pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort simplu cu banane si frisca:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam cele 3 linguri de dulceata si mixam. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt  sau cu faina, si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Cand blatul s-a racit, il taiem in doua sectiuni. Preparam pliculetul de cappuccino si apoi insiropam blatul. Taiem banana in feliute potrivite. Adaugam feliutele de banana pe prima sectiune de blat si acoperim cu a doua sectiune de blat. Mixam frisca cu 1 lingurita de zahar pudra pana se intareste iar apoi o punem intr-un pos. Ornam tortul cu frisca. Presaram deasupra tortului ciocolata rasa. Optional puteti adauga topping de ciocolata sau miere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu cu banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite americane cu fulgi de ovaz (de post)