Coronite cu gem si nuca

de Rocsi in Dulciuri, 3 Dec 2013 | 1145 vizualizari

 

Mai stiti cornurile cu mere ce vi le-am prezentat acum 1 saptamana? Ei bine asa cum v-am zis si atunci m-am indragostit de acel aluat ce se topeste in gura. Asa ca zilele astea am refolosit acea reteta de aluat, cu alta umplutura si am obtinut un desert de post foarte bun si aromat!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 400-450 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 50 ml ulei + 3-4 linguri faina

Umplutura:

  • 1 borcan mic gem de prune
  • 11-12 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie

Pentru uns:

  • 1 lingura miere
  • 1-2 linguri apa rece
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu gem si nuca:

Aluatul:

Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat.


Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid.

Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea.

Incorporam treptat faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nelipicios dar usor de lucrat.

Punem 50 ml ulei cu faina intr-un ibric, il punem la foc potrivit pana obtinem o pasta.

Impartim aluatul in doua si intindem doua foi subtiri.

Ungem fiecare foaie cu pasta din ulei si faina, le rulam, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 1 ora.

Umplutura:

Gemul il amestecam cu nuca macinata, coaja rasa de lamaie, esenta de rom pana obtinem o pasta.


Dupa ce aluatul a stat la frigider, desfacem fiecare sul si le ungem cu umplutura.


Rulam bine, unim capetele dandu-le forma de cerc.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam coronitele.

Cu un cutit le crestam putin, apoi facem un amestec din miere cu putina apa, iar cu un penson le ungem.

Deasupra presaram putin mac.

Introducem tava in cuptorul incins pana coronitele devin usor aurii.


Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca apoi le acoperim cu un prosop curat de bucatarie.

Se servesc simple sau pudrate cu zahar.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

04.12.2013, 21:31

Multumesc Sebi.

Rocsi 1

04.12.2013, 21:31

Loredana multumesc

Rocsi 1

04.12.2013, 21:32

Dia multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chec cu menta si ciocolata