Tort Somloi

de LUK in Torturi, 4 Dec 2011 | 9430 vizualizari

 

Un tort delicios dupa o reteta preluata de la Deliciousflavours..multumesc!Eu am facut mici mici modificari..

 

INGREDIENTE

Blat de vanilie:

  • 2 oua
  • o lingura de apa rece
  • 2-3 picaturi de esenta de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • o jumatate de lingurita de praf de copt

Blatul de cacao:

  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de apa rece
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • un praf de sare

Blat cu nuca:

  • 2 oua
  • o lingura de apa rece
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de nuca
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • o jumatate de lingurita de praf de copt

Crema de vanilie:

  • 600ml lapte
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100gr faina
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 50ml apa
  • 50gr zahar
  • 40ml esenta de rom
  • 2-3 linguri de nuca pentru presarat pe creme
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Somloi:

Blat cu vanilie:


Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se intareste spuma.Cu paletele cu care am mixat albusurile mixam putin galbenusurile.Le incorporam apoi cu o lingura de lemn in albusuri.adaugam si esenta de vanilie.Tot cu ajutorul lingurii de lemn incorporam faina.Ungem tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si coacem cca 20-25min la 150 de grade.


Blatul cu cacao:


Amestecam faina cu cacao si praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma tare albusurile cu apa rece si praful de sare.Incorporam apoi zaharul mixand sa obtinem o spuma tare.Adaugam galbenusurile mixate putin amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus.Incorporam treptat faina si cacao amestecand usor.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem la 150 de grade 20-25min.


Blatul cu nuca:


Amestecam nuca si faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma tare albusurile cu apa rece si praful de sare.Incorporam apoi zaharul mixand sa obtinem o spuma tare.Adaugam galbenusurile cu ajutorul unei linguri de lemn,incorporam usor apoi faina cu nuca,amestecand de jos in sus.Coacem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina cca 20-25min la 150 de grade.


In timp ce se coace ultimul blat pregatim siropul.Punem la fiert zaharul cu apa si esenta de rom si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit complet.


Crema:


Punem 300ml lapte impreuna cu 100gr zahar si esenta de vanilie la fiert.Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam galbenusurile cu faina si cantitatea de lapte ramasa.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam galbenusurile trecandu le printr o sita si amestecam pana cand crema are consistenta unei budici.Luam de pe foc.


Batem albusurile spuma tare impreuna cu restul de zahar(100gr) si apoi le incorporam cu ajutorul mixerului in crema de vanilie.


Asamblare:


Punem pe platou blatul de vanilie,il insiropam ,punem crema,presaram nuca.


Asezam deasupra blatul de cacao,il insiropam,ungem cu crema,presaram nuca.


Ultimul blat va fi cel cu nuca.Il insiropam,punem crema ramasa cu care ungem si lateralele tortului,presaram nuca si decoram dupa gust si inspiratie.


Mie mi s-a parut un pic cam mult zahar in crema dar restul degustatorilor au zis ca e perfect!deci..incercati l cu incredere!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Cris2711 1

31.12.2011, 16:10

La multi ani Florina,pupici si ganduri frumoase ,de aici din departare

LUK 1

03.01.2012, 16:47

Multumesc mult Cris!multa sanatate si un an nou plin cu bucurii!!te pup

irena 1

03.03.2012, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi