Tort special cu branza, caise si ciocolata alba

de Oana in Torturi, 27 Apr 2009 | 6959 vizualizari

 

Reteta de sambata este un tort cu totul si cu totul deosebit, are o crema fina si foarte aromata, de caise!

Hai sa vedem cum se prepara:

 

INGREDIENTE

        Blatul:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 100 g alune macinate
  • o lingurita praf de copt
        Crema:
  • 2 plicuri cu gelatina
  • 470 g caise din compot (doua cutii)
  • 500 g branza de vaci (doua pachete)
  • 40 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • 2 linguri cu zahar
       Decor:
  • se pastreaza 10 caise din compot
  • o lingura cu alune macinate
  • ciocolata alba rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special cu branza, caise si ciocolata alba:

Se incinge mai intai cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si apoi se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si alunele. Compozitia se rastoarna intr-o forma de tort detasabila, de 24 cm, unsa inainte cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mic 20 de minute. Blatul va iesi subtirel, se lasa la racit cand este gata si se taie in doua.


Se inmoaie gelatina in putina zeama de la compot. Caisele si branza de vaci se paseaza cu mixerul vertical, apoi se adauga laptele.


Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina, amestecand tot cu mixerul vertical. Se adauga ciocolata peste branza cu caise si se amesteca bine.


Frisca se bate cu zaharul si se toarna peste crema, amestecand pana devine omogena.


Asamblare tort: se pun eblatul de jos pe un platou, iar in jurul lui cercul de la forma de tort. Se toarna 2/3 din crema, apoi celalalt blat si restul de crema. Se opresc 2 linguri de crema pentru decor.


Se orneaza tortul si se lasa la frigider 3 ore.


Eu l-am taiat dupa o ora :), dar apoi i-am pus iar cercul si l-am lasat in frigider

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special cu branza, caise si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Oana 1

06.12.2009, 19:45

Da, fetelor, e tare racoritor si bun Ma bucur ca va place!

Michelle 1

08.12.2009, 14:45

elena1988 1

04.03.2011, 16:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone