Tort stralucitor de visine

de Corinuta in Torturi, 11 Iul 2011 | 5496 vizualizari

 

Asa il cheama, nu eu l-am botezat, jur!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 140 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g faina
  • 50 g amidon
  • Ptr. umplut:
  • 750 g visine
  • 400 g frisca
  • 200 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic tort gelee rosu
  • visinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stralucitor de visine:

Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile. Se cerne faina impreuna cu amidonul si se adauga in ploaie amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu diametrul 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30 de minute la 175 grade.


Visinele se spala si se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga, pastrand sucul de la ele. Se bate frisca. Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga la frisca impreuna cu 2/3 din cantitatea de visine.


Blatul rece se taie in trei. Se aseaza inelul formei de tort in jurul feliei de blat de jos, se adauga jumatate din cantitatea de crema, se intinde si se pune a doua felie de blat. Se intinde crema ramasa si se pune deasupra ultima felie de blat.


Visinele ramase se aseaza deasupra pe tort. Din sucul lasat de visine completat cu visinata, se prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se toarna peste visine si se da tortul la frigider pentru cca 2 ore.


Se orneaza dupa bunul plac, eu am avut niste biscuiti si merisoare uscate dar puteti pune migdale sau nuci tocate.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stralucitor de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Corinuta 1

12.07.2011, 20:58

multumesc! va puuup!

VERONICA2607 1

11.03.2012, 15:54

superb la fovorite cu el

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:25

pfuuu foarte stralucitor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Nesquik