Tort Tamisa

de alice_ciobanu in Torturi, 6 Iun 2011 | 5292 vizualizari

 

Pentru că a fost ziua soţului meu l-am serbat aşa cum se cuvine...adică...a fost si tort. I-am pregătit un tort numai şi numai cu ciocolată, multă ciocolată....un tort "Tamisa"

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 ouă
  • 225gr făină
  • 50 gr cacao
  • 250gr unt
  • 250gr zahăr tos
  • 125 gr ciocolată lapte
  • o esenţă de vanilie
  • un praf copt
  • pentru cremă:
  • 300 frişcă lichidă
  • 250 gr ciocolată lapte
  • un întăritor pentru frişcă
  •  pentru sirop:
  • 100 ml apă 
  • 5 linguri zahăr
  • 4 linguri coniac
  • pentru ornat:
  • 200 gr ciocolată menaj
  •  50 gr ciocolată albă

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tamisa:

Pentru blat topiţi 125 gr ciocolată lapte cu 4 linguri de apă într-un bol aşezat deasupra unui vas cu apă fiebinte. Când ciocolata s-a topit trageţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Untul se freacă spumă cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până capătă o consistenţă cremoasă şi pufoasă. încorporaţi apoi amestecând, gălbenuşurile şi ciocolata topită. La sfârşit încorporaţi şi făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Albuşurile se bat spumă tare, cu un praf de sare, după care se vor încorpora cu o lingură de lemn, în cremă. tapetaţi cu unt şi hârtie de copt o formă de tort cu diamentrul de 20 cm şi coaceţi trei foi. Ideal ar fi să aveţi trei forme de tort, pentru a putea repartiza exact compoziţia. Coaceţi foile, pe rând , în cuptorul preâncălzit timp de 35 minunte, până ce devin elastice. Când s-au răcit le însiropaţi cu un sirop făcut din apă cu zahăr, fiert  câteva minute la temperatură maximă şi adăugaţi coniacul după ce trageţi de pe foc.

Crema se face punând pe foc frişca lichidă împreună cu ciocolata ruptă bucăţi. Amestecaţi continuu până ce se topeşte toată ciocolata. lăsaţi puţin la răcorit şi apoi mixaţi până se întăreşte. Eu am mixat suficient timp şi crema refuza să se inchege, aşa încât a trebuit să adaug un plic de întăritor de frişcă. Din cremă folosiţi 2/3 pentru a unge blaturile de tort, aranjându-le ca un sanviş, un blat un strat de cremă, un blat un strat de cremă ...şi 1/3 din cremă pentru a îmbrăca tortul deasupra şi pe laturi.

Într-un castron topiţi ciocolata de menaj şi apoi o turnaţi pe o hârtie de copt, egală cu înălţimea şi circumferinţa tortului. Lăsaţi puţin să se răcorească şi apoi o înfăşuraţi în jurul tortului, cu hârtia în afaraă şi daţi la frigider pentru 30-40 minute. Când s-a întărit scoateţi cu grijă hârţia de copt şi ornaţi deasupra după bunul plac. eu am încercat să fac cârlionţi de ciocolată în două culori...dar...nu mi-au ieşit. Tehnica o cunosc...practica mă omoară....mai exersăm :))  Am ras deasupra nişte ciocolată de menaj şi nişte ciocolată albă...şi am implantat nişte vârtejuri de ciocolată făcuţi cu o zi înainte

Tortul a fost foarte ciocolatos :)) şi eu spun ca mergea şi puţin mult mai însiropat deşi reţeta originală nu are sirop deloc....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tamisa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun