Tort Tom si Jerry

de Lau in Torturi, 6 Mai 2011 | 4022 vizualizari

 

acesta este tortul de ziua lui,l am facut cu mascota lui favorita,
Nu ma criticati prea tare este prima data cand incerc,
Am ajuns si la reteta 200

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • CREMA 1
  • 400 g iaurt de piersici
  • 600 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • CREMA 2
  • 500 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g margarina
  • nuca de cocos
  • PLACA DE DESEN
  • 1 albus
  • 200 g zahar pudra
  • ciocolata
  • colorant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tom si Jerry:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de albusuri se adauga galbenusurile, faina si se amesteca usor. Compozitia se pune in tava dreptungiulara unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA1


Se mixeaza iaurtul cu zaharul. Separat frisca (daca este nevoie se adauga si intaritor pentru frisca). Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, dupa care adaugam peste iarut si dam la frigider 5 minute. Dupa ce a inceput sa se intareasca amestecam cu frisca


CREMA2


Se pune laptele la foc cu zaharul si se amesteca. Separat se amesteca faina cu un pic de lapte si se adauga peste laptele care fierbe. Se amesteca pana se ingroasa. Adaugam margarina si cand s-a topit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos


PLACA DE DESEN


Pe o hartie de copt se deseneaza Tom sau se scoate la imprimata marimea dorita cum am facut eu. Se face conturul cu ciocolata, se lasa sa se intareasca. Albusul se bate cu zaharul pana cand ai scurs o picatura si numeri pana la 10 s-a facut uniform. Se imparte albusul (eu in 3 boluri) intrunul am pus colorant albastru, in al 2 lea rosu si al treilea l-am lasat alb. Se umple placa de desen cu albusul colorat si se lasa sa se intareasca, apoi se toarna restul de albus peste desen. Se lasa pana 2 zi apoi se intoarce si se pune pe tort si se ia cu grija hartia de copt. Se aseaza cu cateva ore inainte de servire


ASAMBLARE


Se taie blatul de tort in 3. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se pune jumatate din crema (eu am pus si bucati din kiwi). Se aduaga foaia 2, se insiropeaza, se adauga crema 2. Se adauga blatul 3, se insiropeaza, se unge cu crema 1 ramasa


Eu am facut si 5 trandafiri pentru fiecare primavara care a avut-o si care urmeaza. Nu i-a placut sa fie tortul alb si am colorat frisca si am intins-o peste placa.

 

TIPS-URI

1

am avut un bebelas si a inceput sa bage mana in el

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tom si Jerry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Lau 1

09.05.2011, 13:59

miuta multumesc

Cris2711 1

09.05.2011, 14:02

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:47

frumossssssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!