Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie

de claudiaO in Torturi, 10 Mai 2014 | 3372 vizualizari

 

Anul trecut in septembrie sotul meu a implinit 31 de ani; cum momentul nu putea trece nesarbatorit, am facut un tort cu crema de vanilie, pe care l-am, denumit trandafir albastru :D

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • esenta de vanilie si coaja de portocala
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA:
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr frisca
  • SIROP:
  • 100 gr zahar ars dizolvat cu apa pe foc si amestecat cu esenta de rom
  • DECOR:
  • 250 gr frisca batuta
  • 100 gr frisca colorata in albastru pentru a face trandafirii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie:

Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam dupa vreo 20 minute si daca mai trebuie, mai lasam. Lasam blatul la racit pe un gratar.


Crema: fierbem budinca cu zaharul si laptele conform instructiunilor de pe plic si lasam la racit, acoperita cu folie alimentara. Batem frisca. Dupa ce s-a racit budinca, amestecam impreuna cu frisca si dam la rece pana asamblam tortul.


Pregatim siropul si il lasam sa se raceasca.


Taiem blatul in 3, insiropam prima foaie si punem peste ea 1/3 din crema. Procedam la fel si cu urmatoarul rand si acoperim cu ultima foaie de blat. Insoripam putin si imbracam tortul in crema.


Ornam cu frisca alba, iar deasura montam niste trandafiri albastrii si unul mai mare in mijloc.


Imi pare rau dar nu am apucat si sectiune :(

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

10.05.2014, 12:10

Corinuta 1

10.05.2014, 14:06

Foarte reusit!

Rocsi 1

10.05.2014, 19:24

Frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas si crema de vanilie