Tort white&black

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 1878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 gr unt
  • 500 gr biscuiti amaretti, sfaramitati fin
  • 300 gr ciocolata alba
  • 425 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele
  • 125 ml smantana grasa 
  • 3 linguri zahar 
  • 1 lingurita amidon alimentar, amestecat cu 2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort white&black:

Topeste untul intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm si aseaza compozitia cu biscuiti in tava, niveland-o egal si apasand-o cu spatele unei linguri de lemn.Introdu tava la congelator pana ce crusta se raceste.


Intre timp, topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca.


Bate frisca (cu cat o vei bate mai tare cu atat va fi crema mai tare) – frisca trebuie tinuta putin la temperatura camerei inainte de a o bate.Adauga 2 linguri din frisca batuta la ciocolata alba topita si amesteca.Toarna restul ciocolatii albe in frisca batuta si amesteca-le pana la omogenizare completa.Toarna crema obtinuta in tava cu crusta racita si da-o la frigider pana acesta se va intari.


Pentru prepararea sosului, pune toate ingredientele pentru sos intr-o cratita cu 250 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot, amestecand continuu.Apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana ce compozitia se ingroasa destul cat sa stea pe spatele lingurii de lemn,iar in final las-o sa se raceasca complet.Foloseste din sos pentru decorarea tortului, iar restul serveste-l reincalzit alaturi de tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort white&black" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

susu 1

03.05.2010, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca