Torta della nonna

de Criss in Prajituri, 6 Sep 2011 | 2429 vizualizari

 

"Torta della nonna" sau tortul bunicii, dupa sursele mele de inspiratie ,doua fete dragute de pe Bucataras, RuxyRux si Corina33.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • 1 ou + un galbenus
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr. crema:
  • 750 ml lapte (am pus 1 l)
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina sau amidon (am adaugat si 2 linguri de amidon)
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna:

La aceasta reteta, mai intai se pregateste crema, apoi foaia de tarta.


Cele 8 galbenusuri se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumui si se albesc. Se adauga faina, amidonul si laptele cald, apoi se fierbe crema pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.



Pentru foaia de tarta, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra, vanilia, coaja de lamaie, se adauga oul si galbenusul si in final untul moale. Se face o bila de aluat care se lasa in frigider pentru o ora.


Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tort, se intinde 3/4 din aluat pe fundul formei de tort si pe margine, se pune toata crema iar restul de aluat se intinde si se decupeaza cu diferite forme si se pune peste crema. Se pune tarta in cuptor pentru 40-50 minute. Se lasa sa se raceasca, e bine sa stea la frigider cel putin 3 ore, dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste cu o cafea alaturi.


E delicioasa si sunt multumita si de aspect, singura problema fiind ouale palide de magazin :), de aceea crema mea a iesit alba spre deosebire de cea a fetelor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

horia 1

08.09.2011, 22:46

felicitari !!!

kamy 1

09.09.2011, 21:27

super

Criss 1

10.09.2011, 19:13

Multumesc mult Horia, Kamy.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Torta della nonna (Tarta bunicii)