Tortellini cu ragù la cuptor

de lilik in Tortellini, 20 Dec 2010 | 6597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini
  •  100 gr mozzarella
  • 50-100 gr jambon
  • parmezan
  • sare
  • pt sosul ragù:
  • 100-150  gr cane tocata de vita
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  •  telina
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • sare,piper
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu ragù la cuptor:

Facem prima data sosul:


tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin.


lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii si apa.


lasam sa fiarba la foc mic cca 1ora(daca faceti mai mult sos lasati sa fiarba cel putin 2 ore),iar daca scade prea mult mai puneti putina apa.


la sfarsit potrivim de sare si piper.


Taiem mozzarella si jambonul cubulete.


Punem apa la fiert cu sare,iar cand incepe sa clocoteasca punem tortellini pentru 2 minute.ii scurgem si ii amestecam cu 7-8 linguri de sos,cuburile de mozzarella si jambonul.


Luam o tava si ii punem pe fund 1-2 linguri de sos ragu,apoi punem tortellini,deasupra mai punem 1-2 linguri de sos ragu si presaram parmezan.


Dam la cuptorul preancalzit la 200° pana se rumenesc.


se servesc calzi.

 

TIPS-URI

1

daca va place puteti pune si cateva linguri de sos bechamel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu ragù la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Cris2711 1

23.12.2010, 18:17

wow,fantastic

lia maria 1

24.12.2010, 10:08

Craciun Fericit !

alexana2008 1

04.01.2011, 00:05

seara buna,

"de gustibus non est disputandum"..dar jambon ? vin rosu ? telina ? mozarella ?niciodata.
apreciez timpul de preprare al sosului. MIN 2 ore.

cu respect...pofta buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu sos de smântână şi ciuperci