Tortellini si gnocchi cu sos alb

de mihaelar63 in Tortellini, 13 Noi 2013 | 6775 vizualizari

 

Parca o cutiuta cu 250 gr tortellini era prea putina la 3 oameni si pentru ca nu aveam alta la indemana am mai pus si o cutie cu gnocchi. Sosul mi-a iesit foarte bun, asemanator cu ce servisem intr-un local italian in Cluj. Cine ma cunoaste stie ca periodic am un condiment de care sunt "indragostita" si-l testez in diverse preparate. Condimentul, de fapt amestecul zilei este "oglio e alio" format din patrunjel, usturoi si fulgi de chilli.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu carne
  • 250 gnocchi
  • 400 gr sunca
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei masline
  • 5 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita oglio e alio
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini si gnocchi cu sos alb:

Fierbeti in apa si sare pastele respectand timpul de fierbere indicat pe cutie.

Scurgeti pastele, pastrand putin lichid (100 ml)

Prajiti intr-o tigaie wok incapatoare sunca taiata cuburi, usturoiul tocat.

Adaugati pastele si smantana amestecand usor.

Seviti preparatul asezonat cu patrunjel verde, presarat cu "oglio e alio" si cascaval razuit .

 

TIPS-URI

1

Pastrati putina apa de la fiertul pastelor . Aceasta va da consistenta sosului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini si gnocchi cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

silvi0ara 1

13.11.2013, 10:46

Corinuta 1

13.11.2013, 11:12

Mniam! ce bunatate!

ianculubita 1

13.11.2013, 11:12

mmmm,ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!