Tortellini cu sos de tomate si bacon

de cristeena20 in Paste, 22 Oct 2015 | 1542 vizualizari

 

Aseara am avut cina italiana - minunatele tortellini cu ricotta si spanac alaturi de un sos delicios de rosii, cu mult busuioc si parmezan deasupra. Totul alaturi de un vin rosu tipic -Chianti (primit chiar de la mama lui de acasa). Incercati si voi acest fel d epaste care e divin :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet tortellini cu spanac si ricotta (proaspete)
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper alb, busuioc verde
  • putin zahar
  • 1/2 pachet de bacon cubulete
  • 2 rosii mari bine coapte
  • 1 cana pasta de rosii
  • putin bulion lichid
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu sos de tomate si bacon:

- Punem apa la fiert pentru paste;


- Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam si usturoiul tocat si punem baconul sa se prajeasca putin.Adaugam cateva frunze de busuioc proaspat tocate fin Cand prinde culoare adaugam rosiile tocate fin. Dupa cca 5 minute, cand si rosiile s-au inmuiat pune pasta de rosii si putin suc de rosii .Punem sare dupa gust, piper alb proaspat macinat si putin zahar, sa nu fie foarte acid sosul. Lasam la foc mic sa fiarba. deoarece ra gros sosul am aduagat putina supa de pui (ce aveam in frigider).


- Acum e momentul sa punem tortellini la fiert in apa clocotita in care am pus si sare. Lasma 4 minute-nu mai mult si le scoatem direct in sosul de rosii care inca fierbe la foc mic. Amestecam cu mare grija, adaugam busuioc verde tocat si servim cu mult parmezan ras deasupra. Sunt delicioase.


Eu am servit alaturi de un vin rosu (Chianti)

 

TIPS-URI

1

Recomand tortellini de la Lidl-proaspete- sunt excelente

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sos de tomate si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

22.10.2015, 21:15

RuxyRux 1

22.10.2015, 21:23

Ce bunatate!

merisor 1

23.10.2015, 09:48

Buni, tare buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu somon afumat la cald in sos cremos de lamaie