TORTILLA SPANIOLA!

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 11734 vizualizari

 

Duminica este ziua cea mai potrivita sa ne trezim si sa devoram la micul dejun o tortilla spaniola, nu-i asa? Reteta a trimis-o toooocmai din Madrid prietenul nostru, Alex. E drept, seara a mai trebuit sa faca una la dorinta expresa a prietenei lui :).



Lui Alex i-a iesit, e clar! Sa vedem daca si noi ne vom bucura de delicioasa tortilla. Cum Bucataras si Oana au anuntat ca fac in acelasi timp, va intrebam: se mai baga careva? O sa ne distram pe cinste!

UN NOU LIVE FACUT DE BUCATARASI. CELEBRA TORTILLA SPANIOLA!!!

OLE!
Despre tortilla spaniola s-a scris prima oara prin 1617, fiind numita si omleta spaniola. Cine credeti ca au inventat aceasta delicatesa? Ca si sucul de rosii, ca si pizza, si tortilla a fost inventata tot de poporul sarman, care nu stia ce sa mai manince si inventa tot felul de mincaruri, ajunse azi delicatese :)…

 

INGREDIENTE

  • - 3 cartofi rosii pt ca nu-s asa de fainosi si sint mai rezistenti
  • - 5 oua de tara, cumparate din piata de la tarani (0,5 lei oul)
  • - 1 legatura ceapa verde (1 leu legatura la piata)
  • - putin parmezan (eu folosesc Galbani sau Napolact)
  • Am mai adaugat si putina sunca …. Se mai pot pune ardei, ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORTILLA SPANIOLA!:

Preparare: am taiat cartofii rondele subtiri si ceapa la fel, iar ouale le-am pus separat intr-un vas si le-am batut ca pentru omleta.

Intr-o tigaie am turnat ulei de palmier, am pus cartofii in uleiul incins si i-am lasat pina s-au inmuiat, dupa care am pus ceapa. Am adaugat si cateva felii de parmezan. Cand cartofii au capatat o culoare aurie i-am scos din tigaie si i-am scurs bine de ulei, dupa care i-am adaugat peste omleta.

Tot aici am adaugat cateva feliute de sunca si cateva rondele de chili si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.

Am pus in tigaie 2 linguri de ulei si am turnat compozitia. Am agitat tigaia ca la clatite pentru a nu se prinde compozitia de margini si cand a fost gata pe o parte am rasturnat-o intr-o farfurie. Am mai adaugat putin ulei si  am pus-o inapoi in tigaie pe partea cealalta.

Va spun, nu ca am facut-o eu dar a iesit super-delicioasa! Double delicious!!!

Live si simultan a fost si tortilla mea (Oana  ), faza tare a fost ca a picat netu’ si nu am putut sa mai fac nimic…asa ca am savurat si am mancat cu pofta! Foarte buna a iesit! Am folosit oua de prepelita, sa fie mai usoara,  daca se poate spune asa dupa cartofi prajiti cu ceapa prajita! Eu am pus ceapa rosie. Am mancat si pe la pranz din ea si a fost super buna si rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "TORTILLA SPANIOLA!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortilla/Omleta spaniola