TORTILLA SPANIOLA!

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 8432 vizualizari

 

Duminica este ziua cea mai potrivita sa ne trezim si sa devoram la micul dejun o tortilla spaniola, nu-i asa? Reteta a trimis-o toooocmai din Madrid prietenul nostru, Alex. E drept, seara a mai trebuit sa faca una la dorinta expresa a prietenei lui :).



Lui Alex i-a iesit, e clar! Sa vedem daca si noi ne vom bucura de delicioasa tortilla. Cum Bucataras si Oana au anuntat ca fac in acelasi timp, va intrebam: se mai baga careva? O sa ne distram pe cinste!

UN NOU LIVE FACUT DE BUCATARASI. CELEBRA TORTILLA SPANIOLA!!!

OLE!
Despre tortilla spaniola s-a scris prima oara prin 1617, fiind numita si omleta spaniola. Cine credeti ca au inventat aceasta delicatesa? Ca si sucul de rosii, ca si pizza, si tortilla a fost inventata tot de poporul sarman, care nu stia ce sa mai manince si inventa tot felul de mincaruri, ajunse azi delicatese :)…

 

INGREDIENTE

  • - 3 cartofi rosii pt ca nu-s asa de fainosi si sint mai rezistenti
  • - 5 oua de tara, cumparate din piata de la tarani (0,5 lei oul)
  • - 1 legatura ceapa verde (1 leu legatura la piata)
  • - putin parmezan (eu folosesc Galbani sau Napolact)
  • Am mai adaugat si putina sunca …. Se mai pot pune ardei, ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORTILLA SPANIOLA!:

Preparare: am taiat cartofii rondele subtiri si ceapa la fel, iar ouale le-am pus separat intr-un vas si le-am batut ca pentru omleta.


Intr-o tigaie am turnat ulei de palmier, am pus cartofii in uleiul incins si i-am lasat pina s-au inmuiat, dupa care am pus ceapa. Am adaugat si cateva felii de parmezan. Cand cartofii au capatat o culoare aurie i-am scos din tigaie si i-am scurs bine de ulei, dupa care i-am adaugat peste omleta.


Tot aici am adaugat cateva feliute de sunca si cateva rondele de chili si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.


Am pus in tigaie 2 linguri de ulei si am turnat compozitia. Am agitat tigaia ca la clatite pentru a nu se prinde compozitia de margini si cand a fost gata pe o parte am rasturnat-o intr-o farfurie. Am mai adaugat putin ulei si am pus-o inapoi in tigaie pe partea cealalta.


Va spun, nu ca am facut-o eu dar a iesit super-delicioasa! Double delicious!!!


Live si simultan a fost si tortilla mea (Oana ), faza tare a fost ca a picat netu’ si nu am putut sa mai fac nimic…asa ca am savurat si am mancat cu pofta! Foarte buna a iesit! Am folosit oua de prepelita, sa fie mai usoara, daca se poate spune asa dupa cartofi prajiti cu ceapa prajita! Eu am pus ceapa rosie. Am mancat si pe la pranz din ea si a fost super buna si rece!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORTILLA SPANIOLA!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionela2682 1

13.03.2010, 12:44

acum admir si eu bucatarasul vechi!

Rodie 1

09.10.2010, 16:10

foarte bun pentru mic dejun, si sanatos

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:53

bunn o fac des

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Tortilla española, de la Alex din Spania