Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

de nadina73 in Dulciuri, 25 Iun 2010 | 4790 vizualizari

 

din curiozitate am incercat si eu acest tort care de face foarte rapid si care la un moment dat era in top 1

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola de vanilie
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • Caramel:
  • 5 linguri de zahar
  • Decor:
  • -frisca-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir:

Blatul:


Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine


Crema :


Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia.


Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Peste zaharul caramelizat se pune crema iar apoi in mijloc se toarna compozitia de blat


Se da tava(cratita)la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 160 grade


Cand tortul e gata se lasa in tava sa se raceasca bine(chiar pana a adoua zi daca aveti rabdare) apoi printr-o miscare ferma de rastoarna pe un platou ,eu l-am ornat si cu frisca,ramane la atitudinea voatra daca puneti frisca sau nu


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

gaby_duceag 1

29.06.2010, 08:30

lia maria 1

29.06.2010, 19:31

onuta 1

01.07.2010, 00:33

delicios intr adevar.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata