Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

de nadina73 in Dulciuri, 25 Iun 2010 | 15505 vizualizari

 

din curiozitate am incercat si eu acest tort care de face foarte rapid si care la un moment dat era in top 1

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola de vanilie
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • Caramel:
  • 5 linguri de zahar
  • Decor:
  • -frisca-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir:

Blatul:

Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine

Crema :

Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia.

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Peste zaharul caramelizat se pune crema iar apoi in mijloc se toarna compozitia de blat

Se da tava(cratita)la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 160 grade

Cand tortul e gata se lasa in tava sa se raceasca bine(chiar pana a adoua zi daca aveti rabdare) apoi printr-o miscare ferma de rastoarna pe un platou ,eu l-am ornat si cu frisca,ramane la atitudinea voatra daca puneti frisca sau nu

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine