Tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca

de Rocsi in Torturi, 20 Dec 2009 | 10755 vizualizari

 

Tortul acesta este tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca. Il facea asa de des mama, ca noi il iubim si ne place foarte mult si acum. Chiar imi era dor de el si m-am gandit ca daca tot se apropie lasatul secului, sa ne rasfatam cu tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca. Nu l-am impopotonat, nu i-am pus cine stie ce arome, ci l-am facut simplu si am regasit in el gustul copilariei.
Delicios, delicios, delicios!

 

INGREDIENTE

Ingrediente tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri potrivite cu faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru mere:

  • 9 mere potrivite (mai multe, mai putine, in functie de tava pe care o folositi)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • visine de pus in gaura (sau puteti pune gem amestecat cu nuca sau ce va mai place)

In plus:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca:

Preparare tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca

Incepem cu merele:

Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Este de preferat sa folositi o cratita, ca sa nu mai puneti hartie de copt, dar neavand, eu m-am folosit de o tava.
Asezam merele cu putin spatiu intre ele, pe toata suprafata tavii.
In gaurele de unde am scos cotorul, punem visine, apoi presaram zaharul vanilat.
Deasupra fiecarui mar, punem cate o bucatica mica de unt.

Introducem merele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.
Cat se coc merele, pregatim blatul:
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.
Incorporam faina, praful de copt si vanilia.
Albusurile le batem o spuma tare cu un praf de sare.
Acestea din urma, le punem peste compozitia cu galbenusuri, le amestecm usor cu o paleta pana sunt bine incorporate cele doua.

Dupa cele 15 minute, scoatem tava cu mere din cuptor, turnam blatul si il nivelam.
Reintroducem tortul in cuptor, il lasam sa se coaca 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scaotem din cuptor si il lasam sa se raceaca cam 10-15 minute, apoi il rasturnam pe un platou.
Il mai lasam cu cratita vreo 20 de minute, abia apoi o indepartam, ca sa nu riscam sa se desfaca merele pentru ca, inca sunt calde.

Lasam tortul sa se raceasca complet.
Frisca lichida rece, o punem intr-un bol si o mixam putin.
Adaugam smantana rece, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o spuma.
Imbracam tortul cu frisca, ornam cu putina frisca pe margini, presaram fulgi de ciocolata si il dam la rece 2-3 ore.
Il scoatem dupa acest timp, taiem din el si servim.
Sa aveti pofta!

Ne place extrem de mult si-n varianta - tort de mere cu crema de zahar ars dar e foaaaarte delicios si asa - Tort de mere cu branza

Varianta Iulianei arata impecabil! - Tort de mere intregi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

pe 18.06 la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

pe 18.06 la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate