TORTULET 8 MARTIE

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Mar 2011 | 1851 vizualizari

 

Pentru ca azi este ziua noastra dedic acest tortulet tuturor femeilor, in special tuturor mamicilor si un sincer LA MULTI ANI!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linduri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • pentru crema:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 200 g smantana
  • 1 plic de spuma pentru frisca
  • pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de cafea
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORTULET 8 MARTIE:

Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute.



Pregatim siropul: punem toate ingredientele intr-un inbric, lasam sa dea un clocot si dam la racit.



Pregatim crema: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adugam smantana si omogenizam bine compozitia.

Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam praful de frisca, omogenizam compozitia. Amestecam ambele compozitii si dam 10 minute la rece.


Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si punem crema, blat, crema. Deasupra ornam cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORTULET 8 MARTIE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.03.2011, 13:35

multumesc fetele

bettyC 1

17.03.2011, 10:03

arata superr

adry88 1

11.06.2011, 16:54

foarte dragut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat