Tortulet cu animalute

de soryna1981 in Torturi, 20 Ian 2012 | 1558 vizualizari

 

Un tort facut pentru o nepotica de 2 anisori si cateva luni, stiind ca noi adultii avem tort care nu-i putea da si fetitei, am optat sa-i duc eu un tortulet usor si amuzant cu aceste animalute facute din pasta de zahar.Evident ca, le-a mancat la toate capul sau codita:))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua          
  • 3 linguri zahar          
  • 3 linguri faina          
  • 1 lingura ulei          
  • coaja rasa de la portocala          
  • 1 pliculet zahar vanilat Dr. Oetker
  • Budinca:
  • 1 plic budinca de ciocolata Dr. Oetker            
  • 100 ml frisca lichida Meglle
  • Sirop:
  • 200 ml apa          
  • 1 lingura zahar          
  • esenta portocale
  • Pentru imbracat si ornat tortul ciocolata cu lapte,fara crema si figurine animalute din pasta de zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu animalute:

Se aprinde aragazul si se lasa la foc mic. Intre timp pregatim blatul.


Blatul: Ouale intregi se pun intr-un bol cu un praf sare, se mixeaza pana isi dubleaza volumul,se pune zaharul si zaharul vanilat pe rand,apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Apoi, se pune faina si coaja rasa de la o portocala, dar acestea se amesteca usor cu o spatula/lingura lemn. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor se i-a o forma rotunda(cratita sau tava mai micuta) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, sau se foloseste hartie copt,se pune compozitia in forma , se da la cuptor pentru 10 min(se incearca cu scobitoarea,daca mai este nevoie se mai lasa, la mine merge foarte bine aragazul si coace repede).Dupa coacere se scoate din forma si se da la rece.Dupa racirea completa se taie in 3 talere.


Pana la racirea in totalitate a blatului deja portionat se prepara siropul: apa se pune pe foc cand incepe sa fiarba se pune zaharul se amesteca pana la topire,se trage de pe foc si se pune esenta de portocale 3-4 picaturi(dupa preferinta fiecaruia).Se da la racire completa.


Budinca: Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic, dar cu 400 ml lapte, nu cum scrie pe plic necesar 500 ml lapte. Se da la racire amestecand din cand in cand sa nu faca strat uscat deasupra, cand mai este inca calduta, dar sa nu fie nici fierbinte si nici rece, se amesteca cu 100 ml frisca lichida deja batuta spuma, acestea mixandu-se sa se incorporeze frisca bine si devine cremoasa.


Se ia un platou se pune primul taler de blat se insiropeaza, se pune budinca, bucatele micute de ciocolata taiata cu cutitul, apoi se pune al 2-lea taler blat se insiropeaza, se pune budinca si ciocolata bucatele mici, pe urma al 3-lea taler blat insiropat si imbracam tot in budinca,dar in strat subtire doar cat sa se lipeasca ciocolata.Am taiat ciocolata cu cutitul mai marunt si am presarat peste tortulet imbracandu-l, apoi l-am ornat cu animalute si bilute colorate din pasta de zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu animalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

soryna1981 1

21.01.2012, 22:20

Daaaaa ii fac, dar lui am sa-i fac un trenulet, un arici, catel....mai de baietel

diaconta 1

21.01.2012, 22:53

ce frumos

anomisana 1

22.01.2012, 14:52

Foarte frumos tortul, felicitări.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Sah