Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten

de merisor in Torturi, 2 Mar 2016 | 1827 vizualizari

 

Este un tort micut si bun, preparat cu cateva ingrediente fara gluten.  

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti:
  • 2 pachete de biscuiti "Fior di Sole" de la Schar
  • 50 g unt(65%)
  • 50 ml lapte de cocos
  • Strat de mere:
  • 750 g mere razuite
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura faina fara gluten
  • 50 g unt
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 linguri faina fara gluten
  • 350 ml lapte de cocos
  • 200 ml smantana pentru frisca (Dorna)
  • Pentru decor:
  • biscuiti "Fior di Sole"
  • cateva capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten:

Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit.


Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt.


Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania.


Am ales sa tapetez tava cu hartie de copt, pentru a scoate mai usor tortuletul din ea.


Dam blatul la frigider pana cand preparam si cremele.


Pentru stratul de biscuiti, punem intr-un vas pe foc, merele razuite, amestecate cu zaharul si scortisoara, iar cand isi lasa suficient sirop, adaugam untul si o lingura de faina, numai daca este cazul, adica daca este prea mult sirop.


Eu am adaugat o lingura rasa de faina fara gluten, pentru ca mi s-a parut sirop mult.


Amestecam bine merele pe foc, pana fierb in doua-trei clocote, asa incat faina sa fie preparata, apoi stingem focul, lasam compozitia sa se tempereze 5-6 minute si o intindem peste blatul de biscuiti.


Dam din nou tortuletul la frigider pana se raceste si stratul de mere.


Pentru crema de vanilie, frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi le diluam cu doua linguri de apa rece si adaugam faina.


Omogenizam bine compozitia si turnam peste ea, laptele de cocos.


Punem vasul pe foc si amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa ca o budinca.


Dam vasul deoparte de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu o folie, sa nu prinda crusta.


Punem folia direct pe crema, altfel se formeaza condens.


Mixam smantana pentru frisca, pana se formeaza frisca si o amestecam cu crema de vanilie racita.


Ornam tortuletul cu aceasta crema, ajutandu-ne de un posh cu dui stelat, apoi il decoram cu cativa biscuiti, pentru ca sunt prea frumosi sa nu-i expunem.


Il mai ornam si cu cateva capsuni si il dam la rece pentru cateva ore, apoi il putem portiona si savura cu cei dragi.


 

TIPS-URI

1

In compozitia de mere este optional a adauga faina, merele se pot scurge usor si apoi amestecate cu unt, devin mai ferme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

dantes 1

06.03.2016, 10:01

Delicios!

mirela0911 1

06.03.2016, 17:36

Ce frumusel e si delicios! Yummy!

Geanina87 1

10.03.2016, 15:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Pasta de zahar