Tortulet de biscuiti

de madi_marin in Torturi, 19 Ian 2010 | 4649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti petit beurre
  • 2 pachete margarina
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 1 cana cu apa
  • rahat
  • stafide
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet de biscuiti:

Biscuitii se injumatatesc intr-un castron. Se prepara un sirop pe foc dintr-o cana de apa, 3 linguri cu zahar si cacaoa. Se da la racit. Apoi se pune in el lichiorul. Se alifiaza margarina cu 2 linguri de zahar si peste ea se pun biscuitii inmuiati cu siropul de cacao.Se pun si stafidele si rahatul taiat in cubulete si se amesteca . Se tapeteaza o forma de chec cu folie de plastic si se preseaza in ea bine compozitia. Se acopera cu alta folie si se da la comgelator.


Intre timp se prepara glazura de ciocolata si crema pentru ornat : se pun intr-un vas la bain-marie ciocolata rupta in bucatele si 50 g marga si se amesteca pana ce s-au omogenizat bine. Se da vasul putin la racit. Pentru crema de ornat amestecam 200 g margarina cu 2 linguri cu varf cu zahar pudra si se imparte compozitia in doua . Eu le-am colorat in verde si portocaliu. Dupa aceea se scoate tortuletul din forma, se aseaza pe un platou, se glazureaza si se orneaza dupa imaginatie.

 

TIPS-URI

1

In loc de margarina se poate folosi unt, iar ca decor frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

epurasha2bb 1

07.04.2010, 15:17

super frumos si gustos!felicitari pt.aparitia in revista bucataria de azi a retetei si pt.premiu desigur! arata foarte bine!

madi_marin 1

07.04.2010, 17:20

multumesc frumos, epurasha...

elena1988 1

08.03.2011, 09:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu frisca si ciocolata