Tortulet de biscuiti

de madi_marin in Torturi, 19 Ian 2010 | 4274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti petit beurre
  • 2 pachete margarina
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 1 cana cu apa
  • rahat
  • stafide
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet de biscuiti:

Biscuitii se injumatatesc intr-un castron. Se prepara un sirop pe foc dintr-o cana de apa, 3 linguri cu zahar si cacaoa. Se da la racit. Apoi se pune in el lichiorul. Se alifiaza margarina cu 2 linguri de zahar si peste ea se pun biscuitii inmuiati cu siropul de cacao.Se pun si stafidele si rahatul taiat in cubulete si se amesteca . Se tapeteaza o forma de chec cu folie de plastic si se preseaza in ea bine compozitia. Se acopera cu alta folie si se da la comgelator.


Intre timp se prepara glazura de ciocolata si crema pentru ornat : se pun intr-un vas la bain-marie ciocolata rupta in bucatele si 50 g marga si se amesteca pana ce s-au omogenizat bine. Se da vasul putin la racit. Pentru crema de ornat amestecam 200 g margarina cu 2 linguri cu varf cu zahar pudra si se imparte compozitia in doua . Eu le-am colorat in verde si portocaliu. Dupa aceea se scoate tortuletul din forma, se aseaza pe un platou, se glazureaza si se orneaza dupa imaginatie.

 

TIPS-URI

1

In loc de margarina se poate folosi unt, iar ca decor frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

epurasha2bb 1

07.04.2010, 15:17

super frumos si gustos!felicitari pt.aparitia in revista bucataria de azi a retetei si pt.premiu desigur! arata foarte bine!

madi_marin 1

07.04.2010, 17:20

multumesc frumos, epurasha...

elena1988 1

08.03.2011, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness si vanilie