Tortulet de biscuiti

de madi_marin in Torturi, 19 Ian 2010 | 4088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti petit beurre
  • 2 pachete margarina
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 1 cana cu apa
  • rahat
  • stafide
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet de biscuiti:

Biscuitii se injumatatesc intr-un castron. Se prepara un sirop pe foc dintr-o cana de apa, 3 linguri cu zahar si cacaoa. Se da la racit. Apoi se pune in el lichiorul. Se alifiaza margarina cu  2 linguri de zahar si peste ea se pun biscuitii inmuiati cu  siropul de cacao.Se pun si stafidele si rahatul taiat in cubulete si se amesteca . Se tapeteaza o forma de chec cu folie de plastic si se preseaza in ea bine compozitia. Se acopera cu alta folie si se da la comgelator.

 Intre timp se prepara glazura de ciocolata si crema pentru ornat : se pun intr-un vas  la bain-marie ciocolata rupta in bucatele si 50 g marga si se amesteca pana ce s-au omogenizat bine. Se da vasul putin la racit. Pentru crema de ornat amestecam 200 g margarina cu 2 linguri cu varf cu zahar pudra si se imparte compozitia in doua . Eu le-am colorat in verde si portocaliu. Dupa aceea se scoate tortuletul din forma, se aseaza pe un platou, se glazureaza si se orneaza dupa imaginatie.

 

TIPS-URI

1

In loc de margarina se poate folosi unt, iar ca decor frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tortulet de biscuiti-0
Tortulet de biscuiti-1
Tortulet de biscuiti-2
Tortulet de biscuiti-3
Tortulet de biscuiti-4
Tortulet de biscuiti-5
Tortulet de biscuiti-6
Tortulet de biscuiti-7
Tortulet de biscuiti-8
Tortulet de biscuiti-9
Tortulet de biscuiti-10
Tortulet de biscuiti-11
Tortulet de biscuiti-12
Tortulet de biscuiti-13
Tortulet de biscuiti-14
Tortulet de biscuiti-15
Tortulet de biscuiti-16

COMENTARII (22)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

07.04.2010, 15:17

super frumos si gustos!felicitari pt.aparitia in revista bucataria de azi a retetei si pt.premiu desigur! arata foarte bine!

madi_marin

madi_marin 1

07.04.2010, 17:20

multumesc frumos, epurasha...

elena1988

elena1988 1

08.03.2011, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!