Trandafiri din foietaj si mere

de Camelya in Dulciuri, 13 Noi 2016 | 1472 vizualizari

 

Am tot vazut reteta asta pe internet si astazi m-am hotarat sa o fac. Pe langa aspectul absolut minunat, acesti trandafiri din foietaj sunt foarte gustosi. 

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 3 mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • scortisoara
  • 200 ml apa
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj si mere:

Spalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Feliutele trebuie sa fie putin moi, cat sa fie manevrabile. Presaram faina pe masa de lucru. Inainte sa folosim aluatul trebuie sa il tinem la temperatura camerei. Intindem aluatul de foietaj cu un facalet. Cu un cutit taiem fasii de 3-4 cm. Pe fiecare fasie de foietaj, asezam feliile de mere (scurse) usor suprapuse. Presaram scortioara dupa gust. Rulam usor strans si cu grija, rezultand astfel un trandafir. Asezam fiecare trandafir intr-o tava de copt pentru briose. Preincalzim cuptorul la 180 grade C si coacem timp de 20-25 de minute. Ii servim cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Camelya 1

15.11.2016, 10:27

Catalina L 1

18.11.2016, 20:02

superbi, bravo

Valclaudia 1

21.12.2016, 06:42

excelenti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremes cu foietaj si blat de nuca