Trigoane cu carne

de Lia_ in Vita, 13 Ian 2014 | 6539 vizualizari

 

Preparate "pe repede" in zilele de dupa Revelion cand nu mai aveam chef sa stau mult timp in bucatarie. Merg alaturi de un iaurt usurel de baut, sana, lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat pentru patiserie
  • 400 g carne tocata vita+porc (am folosit doar vita)
  • 150 g ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper
  • ierburi aromatice (am pus 1/2 lingurita de:- cimbru uscat
  • doua linguri bune de pasta de ardei dulce Univer (puteti inlocui cu boia de ardei)
  • 1 ou
  • 50 g smantana
  • 1/2 lingura de gris
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu carne:

1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz.
2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa.
3.Adauga si caleste carnea+condimentele si putina sare amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.
4.Adaugi pasta de ardei sau boiaua.
5.Intr-un bol mic bate oul si apoi il mai bati cu smantana pana omogenizeaza. Se amesteca si cu grisul. Compozitia o rastoarni peste amestecul din carne si se mai coace la foc moderat amestecand continuu
pana cand coaguleaza oul si umplutura nu lasa zeama, fara a o usca in exces.
6.Preincalzesti cuptorul la cca. 200 grade
7.Pe blatul de lucru intinzi foaia de aluat si o imparti in 9 patrate egale. Pui cate o lingura cu varf sau mai mult de carne, cat permite, grupand-o pe una dintre jumatati ca sa pliezi apoi si astfel sa obtii un trigon.
8.Triunghiul format il apesi cu degetele sau varful unei furculite pe cele doua magini ca sa adere parte de parte si sa nu se desfaca la copt.
9.Transferi in tava pe masura ce impachetezi trigoanele.
10.Le coci la temperatura de cca. 200 grade sau cat stii ca este bine pentru placinta. Verifica dupa 20 minute. La mine a durat cam 30-35 de minute pana s-au rumenit.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Mi-a placut pasta de ardei Univer, parte din premiul de la bucataras ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă