Trio de humus

de Ksenya in Mancaruri de post, 22 Mar 2017 | 776 vizualizari

 

 
 
O reteta de humus in trei culori. Fiecare culoare are gustul sau. Ideala pentru mese festive, post si nu numai.    
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de năut fiert
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de tahini
  • 2 cătei usturoi curatati
  • un praf de curcuma
  • tabasco dupa gust (optional)
  • 100 de grame de măsline verzi fără samburi
  • 1 morcov potrivit fiert si curatat
  • 1 sfecla rosie mica fiarta si curatata
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trio de humus:


Rețeta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic.


Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, cățeii de usturoi zdrobiti, apoi se potriveste gustul cu sare.


Imparte amestecul în trei părți egale, în trei boluri separate.


Pentru primul preparat, facem un piure cu ajutorul unui blender, din măsline și se adaugă la amestecul de năut.


Pentru al doilea, procedam la fel, transformam morcovul in piure si il amestecam la al doilea bol cu naut, adaugam un pic de curcuma.


În cele din urmă, pentru al treilea preparat, sfecla o transformam in piure si o adaugam in bolul al treilea, adaugam o picatura de Tabasco dupa gust .


Se amestecă bine fiecare preparat inainte de servire.


Se serveste pe bruschette, cu focaccia sau lipii. In functie de gust, se stropeste cu putin ulei de masline si se presara putina salvie.


Sper ca va este de folos! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pune nautul cu o zi inainte la hidratat in apa.

2

Poti adauga curry, chimen, boia de ardei dulce sau iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trio de humus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kytz 1

26.03.2017, 22:58

Subcriu! Felicitări pentru prezentare!

Xandrinne 1

27.03.2017, 00:46

navidad_2017 1

29.03.2017, 23:34

Astea-s reteta si fotografii de "best food magazine"!!!!!!!!!!! Noi adoram humus-ul in orice varianta; pana acum foloseam ptr varianta "verde" avocado, dar azi am facut cu pasta de masline verzi, dupa sugestia Dvs si ne-a placut chiar mai mult (cu ciabatta calda!) .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Suc de rosii pentru iarna

de Oana 8

la 15:06

 Tartă cu mure, afine și mascarpone

de oanapl 5

ieri la 23:46

Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc

ieri la 21:45

Chec sărat, cu șuncă și telemea

de RODIMUR 4

ieri la 21:21

RETETA RECOMANDATA
Falafel