Triunghiuri cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 1741 vizualizari

 

De cate ori fac "ordine" prin frigider este imposibil sa nu gasesc ceva care nu mai are trecere. Asa am gasit ceva branzeturi si repede am facut aceste triunghiuri bune cu ceai, cu lapte dar si calde sunt minunate

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 50 g unt
  • UMPLUTURA
  • 500 g branza (eu am avut cas indulcit de capra)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu branza:

Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate putin unt topit iar cand se desprinde de palme usor,acoperim vasul si-l tinem la loc cald


Pentru umplutura intr-un castron amestecam branza,daca e cazul o radem sau o sfaramam cu furculita,adaugam ouale batute cu smantana si omogenizam;la aceasta placinta eu nu pun nici arome,nici zahar


Intr-o forma rotunda sau cratita unsa cu unt din belsug,punem pe fundul ei hartie de copt apoi rupem din aluat,aplatizam si punel aluatul in forma,deasupra rasturnam branza,acoperim cu alta foaie de aluat,avand grija ca marginile sa le intoarcem in interior,mai lasam sa creasca 10-15min,ungem suprafata cu galbenus,presaram cateva seminte de chimen iar cu un cutit bine ascutit,impartim placinta in triunghiuri apoi o lasam la cuptor la foc mic 30-40min.


O servim calda pudrata cu zahar sau nu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ianculubita 1

22.01.2014, 08:35

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:34

minunate

ianculubita 1

24.01.2014, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saratele fragede cu cascaval