Triunghiuri cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 3412 vizualizari

 

De cate ori fac "ordine" prin frigider este imposibil sa nu gasesc ceva care nu mai are trecere. Asa am gasit ceva branzeturi si repede am facut aceste triunghiuri bune cu ceai, cu lapte dar si calde sunt minunate

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 50 g unt
  • UMPLUTURA
  • 500 g branza (eu am avut cas indulcit de capra)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu branza:

Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate putin unt topit iar cand se desprinde de palme usor,acoperim vasul si-l tinem la loc cald

Pentru umplutura intr-un castron amestecam branza,daca e cazul o radem sau o sfaramam cu furculita,adaugam ouale batute cu smantana si omogenizam;la aceasta placinta eu nu pun nici arome,nici zahar

Intr-o forma rotunda sau cratita unsa cu unt din belsug,punem pe fundul ei hartie de copt apoi rupem din aluat,aplatizam si punel aluatul in forma,deasupra rasturnam branza,acoperim cu alta foaie de aluat,avand grija ca marginile sa le intoarcem in interior,mai lasam sa creasca 10-15min,ungem suprafata cu galbenus,presaram cateva seminte de chimen iar cu un cutit bine ascutit,impartim placinta in triunghiuri apoi o lasam la cuptor la foc mic 30-40min.

O servim calda pudrata cu zahar sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica cu ceapa verde si telemea