Ștrudel cu brânză

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Noi 2012 | 2831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj,
  • 350 g brânză de vaci,
  • 1 ou,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g stafide,
  • 1 ou pentru uns.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu brânză:

Aluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider.


Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel.


Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament punem aluatul. Compoziția de brânză o punem în mijloc, pe o treime din aluat, lăsând un pic din margini neacoperite cu brânză. Aducem lateralele (aprox. 5 cm) peste brânză, apoi o treime din lungime pe care o ungem cu puțin ou și o acoperim cu cealaltă treime de aluat. Întoarcem ușor ștrudelul în așa fel încât să avem cele două treimi de aluat în partea de jos. Cu un cuțit facem mici crestături în aluat.


Se unge cu ou bătut (eu am avut ou eco de la bunica - de asta e așa galben) Se dă în cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra. El va arăta foarte frumos când se va scoate din cuptor, după care se va mai desumfla :( Se poate servi atât cald, cât și rece, pudrat sau nu cu zahăr vanilat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

andreea_angelo 1

20.11.2012, 22:15

vreu si eu,mai ai??tare buna eee

elucubratiiculinare 1

21.11.2012, 14:25

andreea "s-a papat ca paine calda"

cristi1980 1

18.11.2013, 14:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si visine