Ștrudel cu mere tip Baclava

de Catalina L in Dulciuri, 29 Mar 2015 | 3465 vizualizari

 

Ștrudel este o specialitate austriaca adoptata de multe tari din Europa Centrală.
Cunoscut în lumea întreaga, însă nicăieri preparat ca la Viena, ştrudelul cu mere este de fapt un produs de origine turcă care a migrat spre Viena, prin Ungaria.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de placinta
  • 6 mere
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingura de miere
  • 60 g unt
  • scorțișoară, zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu mere tip Baclava:

Se curata merele și se taie în cuburi.

Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute.

Se topește untul rămas. 

Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta.

Puneti jumatate din cantitatea de mere și rulati. Repetați - veti obtine 2 rulouri umplute cu mere. Asezati foile ramase, un pic suprapuse una peste cealalta. Se pun cele doua rulouri pe foile ramase, se ruleaza si se intorc marginile. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Puneti strudelul in tava pe o hartie de copt. Ungeti cu unt topit și taiati-l in portii (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura). Puneti in cuptor si coaceți timp de aproximativ 15 minute. 

După ce s-a răcit, presarati cu zahăr pudră. Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

taiati-l in portii inainte de a-l pune in cuptor (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere tip Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca