Ștrudel cu mere tip Baclava

de Catalina L in Dulciuri, 29 Mar 2015 | 969 vizualizari

 

Ștrudel este o specialitate austriaca adoptata de multe tari din Europa Centrală.
Cunoscut în lumea întreaga, însă nicăieri preparat ca la Viena, ştrudelul cu mere este de fapt un produs de origine turcă care a migrat spre Viena, prin Ungaria.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de placinta
  • 6 mere
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingura de miere
  • 60 g unt
  • scorțișoară, zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu mere tip Baclava:

Se curata merele și se taie în cuburi.


Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute.


Se topește untul rămas.


Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta.


Puneti jumatate din cantitatea de mere și rulati. Repetați - veti obtine 2 rulouri umplute cu mere. Asezati foile ramase, un pic suprapuse una peste cealalta. Se pun cele doua rulouri pe foile ramase, se ruleaza si se intorc marginile. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Puneti strudelul in tava pe o hartie de copt. Ungeti cu unt topit și taiati-l in portii (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura). Puneti in cuptor si coaceți timp de aproximativ 15 minute.


După ce s-a răcit, presarati cu zahăr pudră. Poftă bună !!!!

 

TIPS-URI

1

taiati-l in portii inainte de a-l pune in cuptor (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere tip Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

30.03.2015, 17:00

Corinuta 1

30.03.2015, 17:37

Cred ca e delicios!

mirela0911 1

31.03.2015, 14:01

Buuun buuun de tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere