Trufe de ciocolata cu chilli (mexicane)

de Toamna07 in Dulciuri, 19 Iun 2013 | 8062 vizualizari

 

Trebuie sa va spun ca trufele de ciocolata preparate in casa sunt o surpriza placuta pentru familia sau prietenii dumneavoastra.Imaginati-va ca le puteti ambala cu dichis si sa oferiti cadou aceste delicii ciocolatoase.
Se pregatesc destul de usor si odata ce le veti gusta,veti descoperi ceva deosebit!:)
Mie,spre exemplu,imi este suficienta o cana mare de cappuccino si o muscatura din trufa fina,aromata,picanta usor si am atins paradisul gustului!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciocolata neagra, minim 52% cacao
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml smantana dulce,grasa, pentru frisca
  • 35 g unt, 82% grasime
  • cateva cuisoare zdrobite
  • chilli uscat
  • 50 g cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolata cu chilli (mexicane):

Topim ciocolata la microunde in trepte de cate 20 de secunde si amestecam de fiecare data.

Smantana dulce o punem intr-o craticioara si o asezam pe foc mic impreuna cu chilli maruntit si cuisoarele zdrobite.Lasam pe foc doar pana se incalzeste!!!

Turnam,cate putin, smantana calduta peste ciocolata topita si omogenizam bine cu o spatula de silicon sau lemn.L a final, punem 35 g de unt moale in compozitia fina si aromata.Amestecam.

Turnam crema intr-o forma  patrata sau dreptunghiulara(20 cm)stropita cu putin ulei si apoi tapetata  cu  folie alimentara.O dam la congelator pentru 2 ore sau la frigider pana se intareste.

Taiem trufele in cuburi pe care le tavalim prin cacao multa sa nu se lipeasca intre ele. Le putem pastra in congelator pentru cateva luni!

Deliciu! Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu chilli (mexicane)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ela68 1

21.06.2013, 11:18

cristeena20 1

21.06.2013, 14:15

no coment..mi-am pierdut cuvintele...si imi si ploua in gura..ce de ciocolata...am mancat deja ciocolata amaruie cu chili si e buna ..Bravo pentru reteta facuta!!!

Toamna07 1

25.06.2013, 16:32

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trufe cu biscuiti si ciocolata