Turta dulce

de Miha in Prajituri, 15 Dec 2009 | 4243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Ouale si gabenusurile le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.

Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.

Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.

Se decoreaza dupa preferinta.

Eu am preferat o varianta cat mai simpla. Ceva mai complicat poate la anu'. :)))

 

 

TIPS-URI

1

pentru bradut se vor folosi mai multe marimi de stelute, care dupa coacere se vor suprapune, de la mare la mic

2

se fixeaza cu o tija pentru frigarui

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Turta dulce-0
Turta dulce-1
Turta dulce-2
Turta dulce-3
Turta dulce-4
Turta dulce-5
Turta dulce-6
Turta dulce-7
Turta dulce-8

COMENTARII (41)

ela

ela 1

26.12.2010, 00:27

Craciun fericit

iri_iri

iri_iri 1

12.03.2012, 21:19

precum am spus ,nota 10 de fiecare data

Miha

Miha 1

13.03.2012, 08:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!