Turta dulce

de Miha in Prajituri, 15 Dec 2009 | 4383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Ouale si gabenusurile le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.


Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.


Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.


Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.


Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.


Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.


Se decoreaza dupa preferinta.


Eu am preferat o varianta cat mai simpla. Ceva mai complicat poate la anu'. :)))


 

TIPS-URI

1

pentru bradut se vor folosi mai multe marimi de stelute, care dupa coacere se vor suprapune, de la mare la mic

2

se fixeaza cu o tija pentru frigarui

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

ela 1

26.12.2010, 00:27

Craciun fericit

iri_iri 1

12.03.2012, 21:19

precum am spus ,nota 10 de fiecare data

Miha 1

13.03.2012, 08:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"