Turta dulce 3

de T I M E A in Dulciuri, 17 Dec 2013 | 7376 vizualizari

 

Nu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate si 'pictate' . Anul acesta am zis ca incerc si o alta reteta si am ales sa o fac pe cea de la Bucatar Maniac (desi imi place mult de tot si varianta mea cu miere). Am facut mici modificari dar am fost tare multumita de rezultat si cu siguranta am sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar ars stins cu 100 ml apa calda
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita amestec de condimente (cuisoare, ghimbir, anason)
  • 1 lingura rasa de bicarbonat de amoniu
  • 50 g untura de porc
  • aprox 900 gr faina
  • Glazura:
  • 2 albusuri de ou
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar vanilat pudra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce 3:

Sa ne apucam de treaba pentru ca o sa dureze ceva. E si mai bine daca aveti si ajutoare, mai ales la partea finala asa cum am avut eu :).

Mai intai punem cele 200 gr de zahar la caramelizat peste care turnam100 ml apa calda. Turnam toata apa dintr-o data si ne ferim repede sa nu ne arda aburii si stropii. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu 150 gr zahar, untura, condimentele si laptele in care am stins amoniacul. Adaugam siropul racit si apoi treptat incorporam faina.

O sa simtiti cand framantati cam cata faina trebuie sa cuprinda (am vazut ca in reteta scria aprox 1 kg insa la mine a fost suficient 900 gr). Trebuie sa aveti un aluat legat usor de intins. Aluatul ramane usor lipicios din cauza siropului. 

Imbracam aluatul in folie alimentara si dam la frigider minim 5 ore. Puteti sa il lasati si peste noapte la frigider.

Scoatem din frigider si impartim aluatul in 4 bucati. Pe rand intindem cate o foaie de aprox 5 mm grosime pe masa tapetata cu faina (aluatul devine usor lipicios insa nu am avut probleme sa il intind) si decupam formele dorite.

Aluatul ramas dupa ce decupam il punem deoparte si impreuna cu resturile de la celelalte foi intinse il framantam din nou si il intindem apoi si decupam forme pana se gata aluatul.

Formele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade aprox 6-7 minute, trebuie sa fie putin aurii deasupra dar inca moi. 

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem turta dulce din tava si lasam sa se raceasca complet. Procedam asa cu toate formele decupate.

Pregatim glazura: albusurile la temperatura camerei le batem spuma si adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.

Ungem cu aceasta glazura turta dulce si ornam cu bombonele colorate.

Eu am folosit si colorant alimentar si am pictat formele pentru ca am vrut sa fie mai vesele, dar le puteti lasa foarte bine si doar albe. 

Lasam sa se usuce glazura pana a doua zi apoi le pastram in vas acoperit sau in punga de hartie. Ele se vor  inmuia pe masura ce stau.  

TIPS-URI

1

In loc de glazura din albus de ou putem folosi glazura din zeama de lamaie cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce 3" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce