Turte cu branza

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 10877 vizualizari

 

Deoarece unii sunt mofturosi am facut si clasice. La fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 250ml smantana
  • 1 ou
  • 30g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 500g branza sarata
  • 150ml smantana    
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu branza:

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.


Se pune faina, sarea, oul si laptele si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.


Se pune intr-un castron mare si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.


Branza sarata se sfarama si se amesteca cu smantana.


Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).


Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.


Se pune branza pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa branza.


Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.


Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc frumos.


Sunt bune calde dar si reci.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mari_sasi 1

23.07.2013, 09:54

sunt delicioase

Geanina87 1

23.07.2013, 09:55

MotanLaOale 1

23.07.2013, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza