Turte cu cartofi

de gaby_gabytza in Piine, 10 Dec 2018 | 2641 vizualizari

 

Reteta Romaneasca originala de la bunica mea :D

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • 70 g margarina
  • sare
  • 700 g faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 40 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Curatam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare.

Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul.


Scurgem apa de la cartofi, adaugam 50 margarina si ii zdrobim. Dupa ce i-am pisat bine, dam deoparte sa ne apucam de aluat.


Cernem faina, presaram sare deasupra si o lingura de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua si inca o lingura de margarina. Amestecam un pic maiaua cu faina si rasturnam cartofii. Si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic, daca inca e lipicios, mai adaugam faina. La sfarsit adunam tot aluatul cu putin ulei turnat deasupra si mai framantam cca 2 min si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Infainam masa de lucru si formam bile dupa care le rotunjum cu ajutorul mainilor. Pe plita incinsa punem cate o turta si o prajim pe amandoua partile dupa care le scoatem pe un prosop curat si le invelim.

Procedam la fel cu restul de aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

13.12.2018, 06:34

Kenya eu am folosit cam 1 kg de cartofi dar dacă am depășit cumva copii mei au mai mâncat din pireu😁😁😘

gaby_gabytza 1

13.12.2018, 06:35

Multumesc pt aprecieri 🤗🤗🤗❤️

Ancutsa 1

13.12.2018, 14:58

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine englezeasca cu branza si ceapa