Turte cu urda si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2011 | 5047 vizualizari

 

Primind cam 2 kg de urda si poftind de mult la niste turte prajite m-am inspirat de la MIUTA si am executat ceva bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 250ml lapte
  • 1 ou
  • 30g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 500g urda
  • 150ml smantana
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu urda si marar:

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.


Se pune faina, sarea, oul si laptele si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.


Se pune intr-un castron mare, se presara cu faina si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.


Urda sfaramata se amesteca cu smantana, sare dupa gust si mararul tocat marunt.


Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).


Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.


Se pune urda pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa urda.


Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.


Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti catava minute pana se rumenesc frumos.


Sunt bune calde dar si reci.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

06.06.2011, 10:30

crissvalentina 1

29.04.2013, 20:03

yammy...ce bine arata...sigur sunt delicioase

MotanLaOale 1

29.04.2013, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Ardei capia cu branza si verdeata